Foto: LETA

Par Rīgas vēlēšanu komisijas priekšsēdētāju Rīgas dome trešdien ievēlēja Māri Zviedri.

Par Zviedri nobalsoja 39 domnieki, pret bija 11, savukārt trīs deputāti balsojumā atturējās.

Zviedris ir Rīgas Ziemeļu izpilddirekcijas Teritorijas uzturēšanas daļas vadītājs.

Uz šo amatu pretendēja četri kandidāti - Zviedris, Edgars Rezebergs, Biruta Bēra un bijušais Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) vadītājs Arnis Cimdars, kurš amatu CVK pēc ilggadēja darba zaudēja, pie varas nākot esošajai valdības koalīcijai. Četri no šīs koalīcijas spēkiem tagad ir nākuši pie varas Rīgā.

Rīgas domnieki šodien par Rīgas pilsētas Vēlēšanu komisijas locekļiem ievēlēja Ligitu Vircavu, Inesi Žīguri, Jāni Ābolu, Aigu Augustovu, Diānu Baķi, Līgu Badūni, Inesi Žurovsku, Sanitu Segliņu, Kārli Kamradzi, Ilonu Turkovsku, Ginteru Kublinski, Reini Upenieku, Ludmilu Lūsi un Viktoru Harlamovu.

Kopumā tika saņemti 32 Vēlēšanu komisijas locekļu kandidātu pieteikumi un četri komisijas priekšsēdētāja amata kandidātu pieteikumi.

Atbilstoši Republikas pilsētu un novadu vēlēšanu komisiju un vēlēšanu iecirkņu komisijas likumam, Republikas pilsētas vai novada vēlēšanu komisijas priekšsēdētāju un pārējos vēlēšanu komisijas locekļus ievēlē attiecīgās pilsētas dome vai novada dome triju mēnešu laikā pēc domes ievēlēšanas vai viena mēneša laikā pēc domes izveidošanas.

Līdz šim Rīgas pilsētas Vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs bija Juris Kokins, taču viņš pēdējās vēlēšanās saņēma visai daudz kritikas par nepilnībām un kļūmēm vēlēšanu procesa organizēšanā. Masu mediji savulaik ziņoja, ka Kokins iepriekšējās Rīgas domes vadības laikā bijis arī pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" konsultants, par ko trīs gados saņēmis 75 000 eiro.

Saskaņā ar normatīviem, Republikas pilsētas vai novada vēlēšanu komisijas priekšsēdētāju un pārējos vēlēšanu komisijas locekļus ievēlē attiecīgās pilsētas dome vai novada dome triju mēnešu laikā pēc domes ievēlēšanas vai viena mēneša laikā pēc domes izveidošanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!