Foto: NMP dienests

Lai arī valdība vēl nav lēmusi par atteikšanos no ārpakalpojuma, ir pārtraukts Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) konkurss par "ātrās palīdzības" automašīnu piegādi, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā.

Konkurss par operatīvā medicīniskā transporta un tā vadītāju pakalpojuma nodrošināšanu NMPD Rīgas reģionālajam centram pārtraukts, pamatojoties uz Veselības ministrijas 23.decembra vēstuli. Tajā uzdots pārtraukt iepirkuma procedūru.

Iepriekš bija noteikts, ka konkursā var pieteikties līdz šā gada 5.janvārim.

Tikmēr NMPD konkurss par operatīvo medicīnisko transportlīdzekļu iegādi finanšu līzingā turpinās. Tajā var pieteikties līdz 2.februārim.

Jau vēstīts, ka saistībā ar ātrās palīdzības automašīnu iepirkumu Rīgas reģionam radušies sarežģījumi - līdz šim valsts izmantojusi ārpakalpojumu, bet jaunais veselības ministrs Guntis Belēvičs, ņemot vērā Valsts kontroles NMPD veiktās revīzijas starpziņojumu, nolēma,ka ātrās palīdzības transports Rīgā būtu jānodrošina valstij. 

Belēvičs iepriekš portālam "Delfi" norādīja, ka līzingā plānots iegādāties 40 neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīnas. Vienas automašīnas līzings izmaksā aptuveni 100 tūkstošus eiro, tādējādi visam iepirkumam būtu nepieciešami aptuveni četri miljoni eiro. Summa gan varot mainīties. 

Pašreizējais līgums par operatīvā transporta un tā vadītāju pakalpojuma nodrošināšanai Rīgas reģionam beigsies aprīļa beigās. 2014.gada augustā valdība atļāva NMPD slēgt pakalpojuma līgumu uz septiņiem gadiem operatīvā transporta un tā vadītāju pakalpojuma nodrošināšanai NMPD Rīgas reģionālajam centram, uzņemoties ilgtermiņa saistības ne vairāk kā 52,549 miljonu eiro apmērā.

Lai NMPD pārtrauktu izmantot ārpkalpojumu, nepieciešams valdības lēmums. 

Veselības ministrija iesniegusi savu piedāvājumu, bet iepriekš tika gaidīti Tieslietu ministrijas un Finanšu ministrijas atzinumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!