Foto: DELFI

Ukrainas bēgļu uzņemšanas kapacitāte Daugavpils pašvaldībā ir teju izsmelta, otrdien preses konferencē informēja Daugavpils domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš (S).

Pašvaldībā ieradušies 450 bēgļi no Ukrainas, 220 ir izmitināti pašvaldības piedāvātajās dienesta viesnīcās, bet pārējie atraduši mājvietu pie draugiem vai radiem.

"Valdības pieņemto lēmumu par "izmitināšanas kvotām" nevar vērtēt pēc normālas pieejas, jo jāvērtē izmitināšanas iespējas. Pašlaik pašvaldības resursi ir izsmelti," sacīja Elksniņš, skaidrojot, ka pašvaldība var piedāvāt 250 vietas bēgļiem no Ukrainas, un vēl pieejamas ir 30 no tām.

Elksniņš skaidroja, ka pašvaldība sadarbojas ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju, lai iesniegtu to objektu sarakstu, ko varētu pielāgot bēgļu izmitināšanai. "Minēto "kvotu" izpilde būs atkarīga no tā, cik spējam sagatavot infrastruktūru," teica pilsētas mērs.

Jau ziņots, ka Saeima pieņēma izmaiņas saistībā ar Ukrainas civiliedzīvotāju izmitināšanu pašvaldībās.

Noteikts, ka gadījumā, ja pašvaldība būs sasniegusi Ministru kabineta noteikto maksimālo Ukrainas civiliedzīvotāju izmitināšanas skaitu, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests Ukrainas civiliedzīvotājus novirzīs uz vienu no tām pašvaldībām, kurās ir pieejams izmitināšanas atbalsts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!