Foto: LETA
Neviens pretendents nav pieteicies Sabiedrības integrācijas fonda (SIF) iepirkumā veikt pētījumu, kurā būtu jānoskaidro sabiedrības saliedētības indekss, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Līdz ar to iepirkums izbeigts bez rezultāta.

Viena līguma paredzamā līgumcena bija līdz 50 000 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa, bet nolikumā bija paredzētas SIF tiesības divu gadu laikā no sākotnējā līguma noslēgšanas noslēgt atkārtotu līgumu, piemērojot sarunu procedūru. Divu līgumu maksimālā līgumcena bija noteikta 100 000 eiro.

Iepirkuma mērķis bija izveidot indikatīvu rādītāju par Latvijas sabiedrības saliedētības līmeni. Ņemot vērā SIF stratēģiskos mērķus 2020.-2024. gadam, kuri nosaka aktivitātes līdzdalības, saliedētības un stipras informatīvās telpas, stipru ģimeņu un iekļaujošas vides virzienos, indikatīvā rādītāja par Latvijas sabiedrības saliedētības līmeni mērķis ir konstatēt Sabiedrības integrācijas fonda un citu institūciju darbības rezultātu sabiedrības saliedētības veicināšanā.

Bija paredzēts, ka minētais indekss sniegs plašāku tvērumu par Ministru kabineta 2021. gadā apstiprinātajās Saliedētas un pilsoniski aktīvas sabiedrības attīstības pamatnostādnēs 2021.-2027. gadam minētajām jomām, tai skaitā par indivīda identitātes un piederības, sabiedrības sociālo attiecību, kā arī ekonomiskās solidaritātes līmeni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!