Foto: LETA
Valdība otrdien nolēma piešķirt Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam (VUGD) 10 336 latus, kas jāizmaksā kompensācijā Talsu traģēdijā cietušajam.

Augstākās tiesas (AT) Senāts decembra sākumā nemainīja spriedumu no Latvijas valsts par labu tā dēvētajā Talsu traģēdijā cietušajam Mārtiņam Bitem piedzīt 10 335 latu kompensāciju.

Valdība atbalstīja naudas piešķiršanu šim mērķiem no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem, savukārt tiesas izdevumus 342,76 latu apmērā segs Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests no saviem budžeta līdzekļiem.

Senāts atstāja spēkā 2010.gada 25.marta spriedumu, ar kuru no valsts VUGD personā par labu Bitem piedzīta 335 latu zaudējumu atlīdzība un 10 000 latu atlīdzība par nodarīto morālo kaitējumu.

Senāta spriedums nav pārsūdzams.

Kopumā Bite no valsts Iekšlietu ministrijas (IeM) un VUGD personā bija lūdzis piedzīt vairāk nekā 180 000 latu - 40 000 latu par nodarīto sakropļojumu un izķēmojumu, tikpat par nodarīto kaitējumu veselībai, 100 000 latu morālā kaitējuma kompensāciju, zaudējumus, kas saistīti ar nodarīto miesas bojājumu ārstēšanu 335 latu apmērā, kā arī izdevumus par juridisko palīdzību 5% apmērā no prasības apmierinātās summas.

Par Talsu traģēdijas nodarītā morālā kaitējuma kompensēšanu tiesā iesniegtas vairāk nekā desmit prasības. Tā dēvētā Talsu traģēdija notika 1997.gada 28.jūnijā Iekšlietu ministrijas rīkoto policijas un ugunsdzēsības svētku laikā, kad no gandrīz 20 metru augstuma nogāzās pacēlāja grozs ar bērniem. Notikuma vietā bojā gāja deviņi bērni, 21 guva smagus miesas bojājumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!