Foto: LETA

Pirmdien Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) dzēsis deviņus ugunsgrēkus, kuros bojā gājis viens cilvēks, portālu "Delfi" informēja VUGD pārstāve Ilze Dāme-Birziņa.

Glābēji saņēma izsaukumu uz Krāslavas novadu, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka pilnā platībā deg vienstāva dzīvojamā māja un tai ir iebrucis jumts. Mājā ugunsdzēsēji atrada vienu bojāgājušu cilvēku.

Pirmdienas rītā VUGD saņēma izsaukumu uz Daugavpils novada Līksnas pagastu, kur dega vienstāva saimniecības ēka. Ugunsgrēkā cieta cilvēks, kas tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Pirms VUGD ierašanās no ēkas tika izglābtas piecas cūkas, bet glābēji izglāba arī astoņus mājputnus.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji arī steidza uz izsaukumiem, kur dega atkritumi konteinerā, papīri, riepas, sadzīves mantas, žogs, elektrības skapis, saimniecības ēka, sodrēji ēkas dūmvadā, un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Kopumā pagājušajā diennaktī VUGD saņēma 32 izsaukumus – deviņus uz ugunsgrēku dzēšanu, 18 uz glābšanas darbiem, bet pieci izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!