Foto: AFP/Scanpix

Valsts policija atteikusi sākt kriminālprocesu pēc iesnieguma par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem - kādas firmas piedāvājumu iznīdēt kurmjus, piepildot to alas ar gāzi un uzspridzinot.

Likumsargi tajā nav saskatījuši krimināla nodarījuma pazīmes, tāpēc kriminālprocess ir atteikts, portālam "Delfi" teica Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes pārstāvis Toms Sadovskis.

Iznīcināt kurmjus un citus alās dzīvojošos dzīvniekus, piepildot alas ar detonējošu gāzi un uzspridzinot, piedāvājis SIA "Mednieks LV". Par to vēstīja TV3 raidījums "Bez Tabu" un arī citi mediji, un par to Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM) vērsās biedrība "Dzīvnieku SOS".

Pēc izskanējušās informācijas par firmas "Mednieks LV" piedāvāto metodi cīņai ar kurmjiem Dabas aizsardzības pārvalde (DAP) ierosināja administratīvo lietu. Pašlaik tās izskatīšana vēl turpinās - uzņēmumam "Mednieks LV" līdz 9.jūlijam jāsniedz skaidrojums DAP, un tad varētu būt zināms iestādes lēmums, noskaidroja portāls "Delfi".

Savukārt biedrība "Dzīvnieku SOS" saņēma VARAM atbildi, ka tā neatbalsta šādu firmas piedāvātu risinājumu, un uzskata par nepieņemamu praksi, ka dzīvnieku iznīcināšanai tiek izmantota neselektīva metode.

Alas piepildīšana ar detonējošu gāzi un uzspridzināšana nodara postu ne tikai kādai noteiktai mērķa sugai. Sprādziena rezultātā tiek ietekmētas citas dzīvnieku sugas, iespējams arī īpaši aizsargājamās sugas, norādījusi VARAM.

Pēc uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas "Lursoft" datiem SIA "Mednieks.lv" pieder Kristapam Mežulim. Uzņēmums 2012.gadu noslēdzis ar vairāk nekā 2000 latu zaudējumiem, bet tā apgrozījums bijis 21 147 lati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!