Foto: LETA

Satiksme autobusa un kravas automašīnas sadursmes vietā pie Salaspils joprojām ir slēgta, un to nav paredzēts atjaunot vismaz līdz otrdienas rītam, jo uz brauktuves lielā platībā izlijusi eļļa un ceļš nav drošs braukšanai, portālam “Delfi” sacīja Valsts policijas pārstāvis Toms Sadovskis.

Viņš piebilda, ka pirmdien abus avarējušos transporta līdzekļus - autobusu un kravas automašīnu - izdevies evakuēt no negadījuma vietas.

Kā ziņots, naktī uz pirmdienu pie Salaspils pasažieru autobuss sadūrās ar smago automašīnu. Negadījumā cieta 21 cilvēks. Starp cietušajiem liela daļa ir jaunieši no Ukrainas, kuri bija devušies mājās no sporta sacensībām.

Negadījums notika uz Daugavpils šosejas apvedceļa Baltezers - Saulkalne ceļa līkumā un sadursmes rezultātā autobuss nobrauca no ceļa un nobrauca pa aptuveni desmit metrus augstu krauju. Negadījumā cieta abu transportlīdzekļu vadītāji un 19 autobusa pasažieri. Cietušie nogādāti slimnīcās Rīgā, bet pārējie izmitināti naktsmītnēs Salaspilī.

Kā ziņots, autobusā kopā bija 27 pasažieri - Ukrainas pilsoņi, kuri devās mājās no sambo cīņas sporta sacensībām Tallinā. Kopā negadījumā cieta 21 persona, taču ārstniecības iestādē tika nogādātas 18 personas - 12 bērni, kas bija 14 līdz 17 gadus veci, un septiņi pieaugušie, tostarp, arī abu transportlīdzekļu vadītāji - 1959. gadā dzimis Ukrainas pilsonis un 1962. gadā dzimis Polijas pilsonis.

Autobusa pasažieri, kuri netika nogādāti ārstniecības iestādē, pagaidām izmitināti Salaspilī sociālā dienesta telpās. Salaspils novada pašvaldībā portāls "Delfi" uzzināja, ka domes pārstāvji ir sazinājušies ar Ukrainas vēstniecību, kas organizē pasažieru nogādāšanu uz Ļvovu.

Kā ziņo vēstniecība, tad vēl šo nakti avarējušā autobusa pasažieriem, iespējams, būs jāpavada Latvijā, tāpēc Salaspils pašvaldība ukraiņu jauniešiem līdz izbraukšanai uz dzimteni nodrošinās uzturēšanos tuvumā esošajā viesnīcā.

Pirmdien precīzu negadījuma apstākļu noskaidrošanai Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Satiksmes noziegumu izmeklēšanas birojā sākts kriminālprocess.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!