Foto: LETA

Valsts policija pagaidām nav saņēmusi priekšlikumus no uzņēmuma "Vitronic Baltica un partneri", kā pildīt saistības par fotoradaru uzstādīšanu, aģentūrai BNS sacīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (Reformu partija).

"Mēs gaidām, gaidām. Mēs mudinām viņus pēc iespējas ātrāk to [paskaidrojumu] sniegt, jo, protams, ka pašlaik mēs neko neesam mainījuši savā nostājā, šis datums ir noteikts. Ja viņi mums iesniegs [paskaidrojumu] burtiski pēdējā brīdī, mums tiešām būs jāapsēžas un jālemj, kā rīkoties," pastāstīja Kozlovskis.

"Vitronic Baltica un partneri" motivēts situācijas izskaidrojums, kādēļ vēl joprojām nav uzstādīti visi fotoradari, un priekšlikumi situācijas risinājumam ir jāsagatavo līdz 21.augustam, jo Valsts policija 24.jūlijā uzņēmumam nosūtīja paziņojumu par līguma laušanu.

Ministrs norādīja, ka līgums ir ļoti liels un, ja tiks saņemta kaudze ar dokumentiem, nekavējoties sniegt atbildi par tālāko rīcību nebūs iespējams. Saskaņā ar līguma noteikumiem policijai ir tiesības desmit dienu laikā izvērtēt uzņēmuma sniegto informāciju.

Aģentūrai BNS arī zināms, ka "Vitronic" pārtraucis sadarbību ar līdzšinējo preses pārstāvi Antru Gaili, kas līdz šim sniedza komentārus uzņēmuma vārdā. Viņa aģentūrai BNS paskaidroja, ka vairs nepārstāv "Vitronic" un visi jautājumi adresējami kompānijas vadībai.

Jau ziņots, ka uzņēmumu "Vitronic Baltica un partneri" jau kopš fotoradaru projekta sākšanas vajā ķibeles un uzņēmums teju gada laikā tā arī nav varējis izpildīt līguma saistības un nav uzstādījis 160 fotoradaru, no kuriem 100 bija jābūt ar mērierīcēm un 60 – tukšiem ietvariem. Patlaban uz Latvijas ceļiem pavisam kopā darbojas 61 fotoradars – 27 stacionārie fotoradari un 34 pārvietojamie fotoradari.

Valsts policija vairākkārt uzņēmumam devusi laiku saistību izpildei un visu fotoradaru uzstādīšanai, taču 24.jūlijā policija uzņēmumam nosūtīja paziņojumu par līguma laušanas procedūras sākšanu.

Savukārt uzņēmums divas dienas pēc šā policijas paziņojuma iesniedzis pieteikumu tiesā par tiesiskās aizsardzības procesa piešķiršanu, un tiesa ierosinājusi tiesiskās aizsardzības procesu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!