Foto: LETA

Bijušais izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis politikā vairs neplāno atgriezties, jo politika neesot priekš viņa un vairs nepatīk.

"Es tajā, visticamāk, vairs neiešu," piektdien intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja Ķīlis. Esošā politikas vide viņam neesot pieņemama un "tā nav mana tējas tasīte, ko man patiktos dzert turpmākos gadus pie kamīna," norādīja Ķīlis.

Lai gan Ķīlis diplomātiski izvairījās komentēt viņa pēcteci amatā Vjačeslavu Dombrovski (RP), viņš atzina, ka esošajā situācijā tomēr "rīkotos straujāk", jo līdzšinējais sistēmai esot spēcīga pašsaglabāšanās vēlme.

Ķīlis arī ir pārliecināts, ka arī pedagogu algu jautājumā ir jārīkojas straujāk un esot skaidrs, ka visas arodbiedrību prasības neesot izpildāmas.

Jau ziņots, ka Ķīlis demisionēja šā gada aprīlī. Savukārt sabiedrības uzmanības centrā viņš nonāca augustā, kad reibumā izraisīja autoavāriju.

Par braukšanu alkohola reibumā tiesa Ķīlim piemēroja 600 latu naudas sodu, administratīvo arestu uz piecām diennaktīm un atņemt transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz diviem gadiem un aizliegt iegūt kuģa vadīšanas tiesības uz diviem gadiem.

Ķīlis augusta vidū Āgenskalnā, vadot automašīnu "Mazda 3", taranēja ielas malā novietotu automašīnu "Volkswagen Bora". Negadījumā neviens cilvēks necieta. Policisti notikuma vietā noskaidroja, ka "Mazda 3" vadīja 1968.gadā dzimušais Ķīlis, kurš sākotnēji paskaidroja, ka tumsā nav pamanījis stāvošo automašīnu. Vīrieša izelpā tika konstatētas 1,34 promiles alkohola.

Ķīlis uzskata, ka tiesas spriedums ir taisnīgs, un savu kļūdu atzina. Viņš arī cer, ka šādas nepatikšanas līdzīgā situācijā kādu citu autovadītāju atturēs no sēšanās pie stūres.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!