Foto: LETA
Saruna ar Nacionālās apvienības (NA) valdes priekšsēdētāju Raivi Dzintaru vispirms pārceļas un pēc tam notiek vairākās daļās, jo politiķis to savā dienaskārtībā iepludina pārtraukumos starp sēdēm, kurās tiek "pucētas" pēdējās valsts budžeta paketes aprises. Tas ir simbolisks laiks, jo vēl pirms dažiem mēnešiem politiķi to dēvēja par pēdējo barjeru, kas varētu būt grūti pārkāpjama pašreizējai koalīcijai, lai izturētu līdz Saeimas vēlēšanām, kas gaidāmas pēc nepilna gada. Beigās izrādījies, ka šis šķērslis ir bijis vieglāk pārvarams nekā aktuālo pandēmijas laika lēmumu pieņemšana.

Gads līdz Saeimas vēlēšanām ir atskaites punkts, no kā portāls “Delfi” atsperas, uzsākot parlamentā pārstāvēto partiju līderu interviju sēriju “Politiskā temperatūra”. Tās pirmajā daļā, sarunā ar NA līderi Dzintaru, “Delfi” skaidro, kā partija atrisinās robu, ko radīja tās ilggadējā premjera amata kandidāta Roberta Zīles paziņojums, ka nākamajā kampaņā viņš vairs neuzņemsies šo lomu? Vai NA vēlētājus ir saērcinājuši partijas balsojumi par pandēmijas laika ierobežojumiem un prasību vakcinēties? Cik aktuālas sabiedrībai ir konservatīvās vērtības un valodas jautājumi, par ko iestājas NA?

Šoruden attapāmies situācijā, kas faktiski turpina slimnīcas noturēt uz pārslodzes sliekšņa, un katru dienu dzirdam par desmitiem mirušo. Kāda ir jūsu partijas atbildība par to?

Mēs esam ievēlēti Latvijas parlamentā, un mēs esam daļa no valdības, līdz ar to mums nevar nebūt līdzatbildība par šo. Kaut vai, ja mums šķiet, ka kaut kas ir bijis nepareizi, tad mums ir trūcis instrumentu un iespējas pārliecināt par kaut ko, ko varēja citādāk.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!