Foto: F64

Martā populārākā partija bija "Saskaņas centrs" (SC), savukārt otrajā vietā, apsteidzot "Vienotību", ierindojās Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), vēsta portāls "pietiek.com", atsaucoties uz tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS datiem.

Saskaņā ar SKDS datiem, ja rīt notiku Saeimas vēlēšanās, visvairāk - 23,3% respondentu - balsotu par SC, ZZS atbalstītu 10,8% aptaujāto, bet "Vienotību" - 10,4% respondentu.

SC atbalstītāju skaits nedaudz samazinājies - janvārī par to bija gatavi balsot 25,1% respondentu, februārī - 24,7%, bet martā - 23,3%. Tikmēr "Vienotības" reitings kopš janvāra samazinājies par 5,4 procentpunktiem, savukārt salīdzinājumā ar februārī tas sarucis par 2,8 procentpunktiem.

Savukārt ZZS popularitāte pieaugusi - janvārī par šo partiju būtu gatavi balsot 9% respondentu, februārī - 10,7%, bet martā - 10,8%. Arī nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK reitings pieaudzis no 9,2% februārī līdz 9,9% martā.

Tikmēr Reformu partija (RP) nepārvarētu 5% slieksni, kas nepieciešams iekļūšanai Saeimā. Par šo partiju martā bija gatavi balsot vien 1,6% respondentu.

Citu partiju atbalstītāju īpatsvars nepārsniedz 1%.

Savukārt 26,4% aptaujāto nezināja, kuru partiju atbalstītu Saeimas vēlēšanās, savukārt 13,3% aptaujāto norādīja, ka vēlēšanās nepiedalītos.

SKDS aptaujā aptaujāti 1003 Latvijas pastāvīgie iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 74 gadiem, no kuriem 852 bijuši Latvijas pilsoņi. Aptauja tika veikta no 8.marta līdz 20.martam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!