Saistībā ar elektrības rēķinu pieaugumu, jautājums ir par to, vai Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija ir uzdevumu augstumos, pirmdien, 7. augustā, preses konferencē pēc koalīcijas partneru sanāksmes atzina Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Viņš atzina, ka izprot cilvēku neizpratni par gaidāmo elektrības cenas pieaugumu, vienlaikus piebilstot, ka "mēs uzdodam vienu pamatotu jautājumu - regulators ir vai nav uzdevumu augstumos? Vai tam, kas tagad parādās iedzīvotāju rēķinos, ir tā jābūt vai nav?"

"Apvienotā saraksta" Saeimas frakcijas vadītājs Edgars Tavars skaidroja elektrības cenas pieauguma pamatotību, atzīstot, ka situācija varēja būt vēl sliktāka, proti, tarifi varēja būt vēl augstāki.

Tajā pašā laikā Tavars pauda pārliecību, ka elektrības cenas kāpums ir nesamērīgi liels, kas pamatā skars mājsaimniecības. Viņš pauda gatavību strādāt, lai "rēķini būtu samaksājami".

"Delfi" jau rakstīja, ka elektrības pārvades un sadales tarifu pieaugums no 1. jūlija aprīļa beigās tika prognozēts vidēji par 32%. Prezentējot jaunos tarifus Saeimas deputātiem, "Sadales tīkls" iepriekš norādīja, ka 90% dzīvokļu īpašnieku vidējais elektrības rēķina pieaugums mēnesī būs 5-7 eiro.

Vairāk par to iespējams lasīt šajā rakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!