Foto: AFP/Scanpix

Darbavietu solījumi nemudinās cilvēkus atgriezties Latvijā, pirmdien Latvijas Radio sacīja Valsts prezidents Andris Bērziņš, esot skeptiskam par reemigrācijas plāna efektivitāti.

Prezidents teica, ka Latvijas atalgojums un sociālā sistēma nav salīdzināmas ar tām, kādas tās ir ārvalstīs, uz kurām emigrējuši Latvijas iedzīvotāji. Atgriezties Latvijā, lai strādātu par viszemāko algu, nav tas, kas interesē izbraukušos, radio viedokli pauda Bērziņš. Tie, kuri vienreiz jau ir vīlušies Latvijas iespējās, neriskēs to darīt otrreiz, sacīja prezidents.

Bērziņš arī intervijā nepiekrita tam, ka Latvijā krīze ir pārvarēta, jo cilvēki to neizjūt. "Cilvēki mācās valodas un cenšas šo zemi atstāt," radio pirmdien sacīja prezidents. Viņš pauda uzskatu, ka būtu jādomā par tie, kuri ir palikuši Latvijā, nelolojot cerības pierunāt atgriezties aizbraukušos. "Mums ir jāatrisina šīs lietas, kas saistītas uz vietas," mudināja Bērziņš.

Jau vēstīts, ka Ekonomikas ministrijas paspārnē izstrādātais reemigrācijas plāns cer Latvijā atgriezt apmēram 100 000 izbraukušo. Šo plānu radīja dažādas valsts iestādes, darba devēji, kā arī arodbiedrību un pašvaldību pārstāvji. Taču eksperti uzskata, kas tas ir nereāls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!