Foto: LETA
Valsts prezidents Andris Bērziņš neatbalsta Uzvaras pieminekļa nojaukšanu. "Tas būtu nepieļaujami," trešdien "REN TV Baltija" raidījumā "Bez cenzūras" paziņoja prezidents.

Bērziņš nesaskata nekā briesmīga tajā, ka veterāni-sarkanarmieši vai arī viņu radinieki sanāk kopā svinēt Otrā pasaules kara beigas 9., nevis 8. maijā. "Tas, ka šīs divas stundas laika zonās atšķiras nekādā veidā nepadara šo notikumu mazāk nozīmīgu," paziņoja Latvijas prezidents. "Sabiedrotie uzvarēja fašistu Vācijas režīmu. Šis notikums ir svarīgs, tāds arī paliek."

Runājot par Latvijas un Krievijas sarežģīto vēsturi pēckara laikā, Andris Bērziņš piebilda, ka "Esmu pārliecināts arī tajā, ka cilvēciskā līmenī mums ir ļoti labas attiecības ar Krieviju. Tā arī paliks. Mums nav ko dalīt."

Jau ziņots, ka partija Nacionālā apvienība (NA) ir pārliecināta, ka Uzvaras piemineklis nākotnē būtu jānojauc. Stāstot sabiedrībai par Uzvaras parka vēsturi un pārveidojot parku par aktīvās atpūtas zonu, ir jāsper drosmīgi soļi ceļā uz tajā esošā pieminekļa pārveidi vai nojaukšanu, secināja NA.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!