Foto: LETA

Latvijas Studentu apvienības (LSA) prezidents Edvards Ratnieks, kurš ceturtdien, 20. decembrī vienīgais no kandidātiem netika ievēlēts Augstākās izglītības padomē (AIP), pēc Saeimas balsojuma Zaļo un zemnieku savienības deputātei Danai Reizniecei-Ozolai nosūtījis īsziņu, kas politiķei radījusi aizdomas par izteiktiem draudiem.

Ratnieks deputātei nosūtījis īsziņu: "Es piedodu, bet neaizmirstu!" "Tādu SMS saņēmu no Edvarda Ratnieka pēc balsojuma Saeimas sēdē par viņa kandidatūru AIP. Tie ir draudi?" deputāte rakstīja sociālajā tīklā "twitter". Ratnieks uzskata, ka ar divdomīgo īsziņu deputātei draudus viņš nav izteicis.

Kā ziņots, Saeimas deputāti šodien AIP sastāvā neapstiprināja LSA virzīto Edvardu Ratnieku. Pret Ratnieku nobalsoja "Saskaņas centra" un Reformu partijas deputāti, kā arī "Vienotības" deputāts Aleksejs Loskutovs. Savukārt deputāte Reizniece-Ozola balsojumā par Ratnieka apstiprināšanu nebalsoja.

Ratnieks apstiprināja, ka nosūtījis Reizniecei-Ozolai īsziņu ar iepriekšminēto tekstu. Pēc viņa vārdiem, tā bijusi individuāla sarakste, tāpēc viņam neesot izprotams, kāpēc tā publiskota. Viņš esot jautājis, kādēļ deputāte neesot balsojusi. "Es vienkārši prasīju, kādēļ viņa nebalsoja, jo patiesībā balsojums mani nepārsteidza. Mani pārsteidza tas, ka cilvēki neizteicās. Nekādā gadījumā to nevajag uztvert kā draudus. Es esmu ļoti pārsteigts par viņas rīcību," teica Ratnieks.

Lai arī balsojuma rezultāti liecina, ka par AIP kandidātiem nebalsoja vēl četri citi deputāti, Ratnieks šāda rakstura īsziņu nosūtījis tikai Reizniecei-Ozolai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!