Foto: LETA
Manas latviešu valodas zināšanas un izpratne par Latvijas politiku ir pietiekamas, lai saprastu, ka "SSE Riga" tiek izmantota kā līdzeklis politiskajā spēlē un tam nav nekādas saistības ar augstskolas rektora apstiprināšanu, piektdien publiskā paziņojumā norādījis augstskolas rektors Anders Pālzovs, kuram nepietiekamo latviešu valodas zināšanu dēļ nāksies atstāt amatu.

"Mēs koncentrēsim uzmanību pārrunām ar Izglītības un zinātnes ministriju (IZM) un publiski atturēsimies no komentāriem šajā jautājumā, kamēr netiks rasts risinājums," norādīja augstskolas rektors.

"Ceram rast tādu risinājumu, kurš būtu saskaņā gan ar Latvijas Republikas normatīvajiem aktiem, gan arī ar attiecīgajām ES direktīvām. Esmu pārliecināts, ka mēs nonāksim pie šāda risinājuma," atzīmējis Pālzovs.

"Esmu patiesi aizkustināts par atbalstu augstskolai un man personīgi, ko šīs nedēļas laikā saņēmu gan no absolventiem, gan arī no Latvijas sabiedrības kopumā. Gan es, gan mani kolēģi esam ļoti pateicīgi par izrādīto atbalstu "SSE Riga"," viņš sacīja.

Vēstīts, ka saistībā ar latviešu valodas nezināšanu pietiekamā līmenī no amata nāksies šķirties "SSE Riga" rektoram Pālzovam.

IZM jau iepriekš pieņēmusi lēmumu nepietiekamo valsts valodas zināšanu dēļ tomēr nevirzīt apstiprināšanai valdībā Rīgas Juridiskās augstskolas rektora amata kandidātu Melu Keniju. Viņa vietā par rektora vietas izpildītāju valdība otrdien apstiprināja Latvijas Universitātes prorektoru Jāni Ikstenu.

Reaģējot uz ministrijas lēmumu, vairāki politiķi un politiskās partijas aicinājušas grozīt Ministru kabineta noteikumos, kas nosaka augstskolu darbiniekiem nepieciešamo latviešu valodas zināšanu līmeni.

Kā liecina "SSE Riga" mājaslapā publicētais ziņojums, augstskola nav saņēmusi no IZM oficiālu atbildi, ka ministrija nevirzīs atkārtotai apstiprināšanai Pāzlovu. "SSE Riga" ministrijai nepieciešamos dokumentus iesniegusi jau septembrī.

Augstskola atgādina, ka saskaņā ar likumu augstskolas rektora pienākumus pildīs līdzšinējais rektors līdz jauna rektora iecelšanai vai rektora pienākumu izpildītāja iecelšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!