Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgas tūrisma attīstības biroja (RTAB) valdes un dibinātāju sapulcē ceturtdien, 10. decembrī, tika nolemts sākt nodibinājuma likvidāciju, lai uz tā bāzes veidotu jaunu investīciju piesaistes aģentūru. Līdz ar RTAB likvidāciju amatu atstās arī tā priekšsēdētājs Jānis Jenzis, portālu "Delfi" informēja Rīgas domē.

Uz RTAB bāzes Rīgas pašvaldība dibinās aģentūru, kuras pamatmērķi būs ārvalstu investīciju piesaiste Latvijas galvaspilsētai un Rīgas popularizēšana tūristiem. Aģentūra strādās tiešā Rīgas mēra pakļautībā.

Līdz jaunās aģentūras izveidei RTAB turpinās darbu, lai nodrošinātu funkciju nepārtrauktību.

Mērs ceturtdien izteica lielu pateicību līdzšinējam RTAB valdes priekšsēdētājam Jānim Jenzim par paveikto Rīgas atpazīstamības vairošanā. Ņemot vērā RTAB reorganizācijas laiku un administratīvā sloga samazināšanos, līdzšinējais valdes priekšsēdētājs Jenzis atstās amatu.

Jenzis atzīst, ka saistībā ar Covid-19 pandēmiju, 2020. gads Rīgas tūrisma nozarei bija viens no grūtākajiem.

"Esmu pateicīgs RTAB komandai un katram nozares profesionālim, ar ko bijis gods strādāt kopā. Ceru, ka jaunās aģentūras darbība nodrošinās Rīgas tūrisma nozares atgūšanos no smagās krīzes, kā arī ļaus veiksmīgi piesaistīt darījumu, kultūras un atpūtas tūristus nākotnē," uzsver līdzšinējais RTAB vadītājs.

RTAB dibinātāji ir Rīgas dome, aviosabiedrība "airBaltic", Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija un Latvijas Tūrisma Aģentu asociācija. RTAB dibinātāju balsu sadalījumā 70% pieder Rīgas domei, bet pārējiem partneriem – katram 10%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!