Foto: LETA

Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs ("Saskaņas centrs") uzskata, ka Latgales otrajā lielākajā pilsētā nav iespējams pieņemt bēgļus, informēja Rēzeknes pilsētas pašvaldībā.

Patlaban arvien vairāk aktualizējas jautājums par bēgļu no Lībijas, Sīrijas un citām valstīm izmitināšanu Latvijā, un Latvijas pašvaldības izskata iespējas izvietot bēgļus savās teritorijās.

Rēzeknes mērs uzskata, ka šo bēgļu vairākums ir radies pēc konfliktiem, kuros ir iesaistījušās Eiropas Savienības valstis - Itālija, Francija, Lielbritānija. "Šim konfliktam ir konkrēti pamati, un šiem cilvēkiem ir konkrēti iemesli aizbraukt no savas valsts. Daļēji par iemeslu tam ir arī dažu Eiropas valstu ārpolitika, tādēļ būtu tikai godīgi, ja par ārpolitikas sekām atbildētu tieši tās valstis, kuras pieņēmušas attiecīgos lēmumus," izteicies Bartaševičs.

Runājot par Latvijas pozīciju bēgļu jautājumā, Bartaševičs uzskata, ka tas nav Eiropas Savienības solidaritātes jautājums, bet gan katras atsevišķas ES valsts atbildības jautājums par savas darbības rezultātiem un Latvijai nebūtu pareizi atbildēt par citu valstu lēmumiem, pieņemot pie sevis bēgļus.

"Mēs labi zinām šādu pieņemšanu sekas - radīsies papildu kopienas, kuras nekādi neiekļausies Latvijas kultūras atmosfērā. Tām sekos arī sociālās un citas problēmas, kuras Latvijai nav izdevies atrisināt pat ar vietējiem iedzīvotājiem," uzskata Bartaševičs.

Rēzeknes mērs norādīja, ka pilsēta jau vairākkārt ir sniegusi informāciju par to, ka tai nav nedz telpu, nedz finansiālu un fizisku iespēju pieņemt bēgļus, pat ja valdība arī pieņemtu lēmumu par šādu rīcību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!