Foto: PantherMedia/Scanpix

Augstākās tiesas (AT) Senātam var nākties vērtēt lēmumu, ar kuru no Latvijas izraidīti Timurs Džamaldajevs un Sergejs Novožilovs, kuri tiek tiesāti par kautiņu Rēzeknes galvenajā viesnīcā "Latgale".

Kā portālu "Delfi" informēja AT Komunikācijas nodaļas vadītāja Rasma Zvejniece, Senātā 3.augustā saņemta sūdzība par IeM lēmumu, ar kuru abas personas iekļautas tā dēvētajā melnajā sarakstā un izraidītas no valsts. Patlaban vēl Senāts par sūdzības pieņemšanu nav izlēmis un tādēļ vēl nav zināms, vai apstrīdētais lēmums tiks pārvērtēts. Par sūdzības pieņemšanu vai atteikšanos to pieņemt Senātam jāizlemj septiņu dienu laikā.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka pirms vairākiem gadiem abi vīrieši bija iesaistīti kautiņā Rēzeknes viesnīcas "Latgale" restorānā, kurā tobrīd vakariņoja toreizējais Saeimas deputāts svarcēlājs Viktors Ščerbatihs (ZZS) un bijušais "Rēzeknes gaļas kombināta" padomes priekšsēdētājs Guntis Piteronoks. Par šo kautiņu vēlāk tika sākts kriminālprocess, kurā uz apsūdzēto sola sēž četri vīri, un lietu izskata Rēzeknes tiesā.

IeM valsts sekretāre Ilze Pētersone-Godmane portālam "Delfi" iepriekš apstiprināja, ka Džamaldajevs un Novožilovs ir iekļauti valstij nevēlamo personu sarakstā saskaņā ar Imigrācijas likuma 61.pantu, kas paredz vairākus nosacījumus, kuru dēļ persona šajā sarakstā iekļaujama. Šis lēmums pieņemts uz kompetento iestāžu atzinuma pamata un tā saturs ir slepens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!