Foto: Natalja Vasiļjeva

Rīgā ir potenciāls izveidot vairākus tūrisma un radošo kvartālu maršrutus, savienojot dažādus objektus un radot iespēju gan pilsētas iedzīvotājiem, gan viesiem izbaudīt bagātu vides, kultūras, vēstures, gastronomijas un izklaides programmu. Viens no tādiem potenciāliem maršrutiem varētu būt Matīsa tirgus – Tallinas ielas kvartāls – Lielie kapi, portāls “Delfi” uzzināja Rīgas domē.

Maršrutā jau daļa ieceru ir īstenotas, trūkst atsevišķu sadaļu, tāpēc tuvākā gada laikā domei ir iecere izveidot nepārtrauktu maršrutu.

Kopā ar "Rīgas Centrāltirgus" pārstāvjiem pārrunātas iespējas izmantot gan plašo laukumu Matīsa tirgus vidū, gan iespējas atjaunot vēsturiskos paviljonus.

"Mums ir jāsaprot, kāpēc citās vietās pilsētā tirgus darbojas, bet šajā vietā zudusi interese gan no tirgotāju, gan apmeklētāju puses," norādīja Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētāja Inese Andersone (JV).

Kā iespējamie risinājumi tirgus atdzīvināšanā tika minēti gan publiskās un privātās partnerības projekti, gan kultūras pasākumu organizēšana, gan sabiedriskā labuma organizāciju iesaiste.

Lai gan Miera ielai tuvāko gadu laikā ir potenciāls kļūt par radošā maršruta savienojumu un kvartālu, jo pēc diviem gadiem Alojas ielā durvis vērs Latvijas Mākslas akadēmijas "Maker space" Alojas ielā un Latvijas Kultūras akadēmijas "Tabakas Fabrika", taču būtu nepieciešams sakārtot ietves, veloinfrastruktūru un uzlabot krustojumu starp Tallinas un A.Briāna ielām.

Brasas apkaimes biedrības un Lielo kapu aktīvistu pārstāvji norādīja, ka Lielie kapi ir gan Baltijā unikāls kultūrvēsturiskā mantojuma objekts un tam ir neaizvietojama nozīme apkārtējo apkaimju dzīvē kā piemiņas vietai, "klusuma parkam", rekreācijas un zaļajai salai.

Tāpēc tuvākajā nākotnē Rīgas pieminekļu aģentūras pārraudzībā tiks veidots investīciju plāns un vajadzību apzināšana Lielo kapu teritorijas sakārtošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!