Foto: LETA

Ar ūdensvadu skalošanas darbiem Juglas krastmalā un Brīvības gatvē Juglā šīs nedēļas nogalē uzņēmums SIA "Rīgas ūdens" atsāks galvaspilsētas ūdensvadu plānveida skalošanu, portālu "Delfi" informēja Rīgas domē.

Šogad paredzēts izskalot ūdensvadus ar kopējo garumu 120 kilometri.

"Rīgas ūdens" Ūdensvada un kanalizācijas tīklu dienesta vadītājs Mārtiņš Zālītis skaidro, ka skalošana ir nepieciešama kvalitatīvākai un drošākai ūdensapgādei, lai uzturētu nemainīgi augstas dzeramā ūdens prasības.

"Rīdzinieku ūdens krānos ir pieejams kvalitatīvs ūdens, tomēr mēdz rasties īslaicīgi uzduļķojumi, kas ūdeni padara vizuāli nepievilcīgu. Saduļķošanos var mazināt, regulāri skalojot cauruļvadus," stāsta Zālītis.

Aprīlī, maijā un jūnijā skalošanas darbi lielākoties notiks Juglā, jūnijā – arī Brekšos. Mežciemā ūdensvadu skalošanas brigādes strādās jūnijā un jūlijā, Pļavniekos un Dreiliņos – jūlijā un augustā, bet Teikā – augustā, septembrī un oktobrī.

Ik mēnesi esot plānots izskalot vidēji 17 kilometrus ūdensvadu. Ūdensvadu skalošanas darbu laikā attiecīgajās apkaimēs iespējama ūdens uzduļķošanās.

Plānveida ūdensvada tīklu skalošanas programma tika sākta 2016. gadā, un kopš tās realizācijas sākuma iedzīvotāju sūdzību skaits par ūdens uzduļķojumiem, pēc domes paustā, ir ievērojami samazinājies.

Rīgas pilsētas ūdensvadu kopējais garums ir 1495 kilometri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!