Rīgā samazinās iedzīvotāju skaits, un par to būtu nopietni jādomā, vai nu piesaistot investīcijas, vai domājot par pakalpojumu uzlabošanu, kas galvaspilsētā ir pārlieku sadārdzināti, otrdien Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" sacīja Rīgas domes opozīcijā esošās partijas "Vienotība" deputāte Sarmīte Ēlerte.

Viņa atzīmēja, ka problēma Rīgā ir sadārdzināti pakalpojumi – tas attiecas gan uz "Rīgas namu pārvaldnieku", gan "Rīgas satiksmi", kam "pretī nāk, piemēram, miljoni lojālai arodbiedrībai, nanoūdeņi un viss pārējais".

Būtiska problēma ir arī tas, ka Rīgā samazinās iedzīvotāju skaits, un šajā ziņā Rīgu, kas vēsturiski ir reģiona metropole, var apsteigt Viļņa. Tas nozīmē, ka dzīves kvalitāte Rīgā – rindas uz bērnudārziem, gaisa kvalitāte, satiksmes kvalitāte, ir tāda, ka tie iedzīvotāji, kas to spēj, pārvācas dzīvot uz Pierīgu, sacīja deputāte.

Vaicāta par attieksmi pret Skanstes tramvaja līnijas projektu, viņa sacīja, ka tramvaja līnija šobrīd ir nepieciešama tur, kur dzīvo rīdzinieki, nevis tur, kur viņu ir desmit reižu mazāk, nekā Purvciemā vai Juglā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!