Foto: DELFI
Pašlaik vērojama liela cilvēku interese par Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāta iegūšanu papīra formātā – rindā uz pierakstu Rīgā jāgaida gandrīz mēnesis, sūrojas kāds "Delfi" lasītājs.

Viņš vērš uzmanību, ka pierakstīties sertifikāta izdrukai bija iespējams, izvēloties tuvāko brīvo laiku – 8. decembri.

Rīgas domes Labklājības departamentā skaidro, ka pašlaik tiešām ir jāgaida rindā, bet ja gadījumā sertifikāta nepieciešamībai ir kāds steidzamības iemesls, iestādes cenšas nākt pretī.

Pašvaldībā uzsver, ka nav plānots palielināt to darbinieku skaitu, kuri izdrukā sertifikātus.

Sertifikātu izdruka tiem cilvēkiem, kuriem pašiem nav datora, ir pašvaldības labā griba, un sertifikātus izsniedz gan Rīgas Apkaimju iedzīvotāju centrs, gan Rīgas Sociālais dienests, uz vietas tie tiek drukāti gan ilgstošas sociālās aprūpes centros, gan patversmēs, norāda departamentā.

Rīga šajā laikā ir izsniegusi 21 000 Covid-19 sertifikātu.

Tāpat savu Covid-19 sertifikātu var saņemt arī tajā ārstniecības iestādē, kur vakcinācija veikta. Vēl pašvaldība iesaka atvērt internetbanku, lai ātrāk tiktu pie sava sertifikāta.

Labklājības departaments Covid-19 sertifikātu izdrukai aicina pieteikties pa tālruni 80000800 tikai tos cilvēkus, kuriem nav iespēju pašiem to izdrukāt un lejupielādēt tālrunī.

Jau ziņots, ka Covid-19 sertifikātu iespējams izveidot vietnē "covid19sertifikats.lv", pieslēdzoties tajā caur portālu "latvija.lv", izmantojot savu internetbanku.

Savukārt tie iedzīvotāji, kuri nelieto internetu vai nevar pieslēgties vietnē sava sertifikāta izveidei, var doties uz lielo pilsētu, kā arī valsts un pašvaldību klientu apkalpošanas centriem.

Plašāks skaidrojums par sertifikātiem atrodams šeit.

Covid-19 infekcijas izplatības mazināšanai Latvijā līdz 11. janvārim izsludināta ārkārtējā situācija, tādējādi spēkā stājoties vairākiem Covid-19 izplatības novēršanai paredzētiem ierobežojumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!