Foto: LETA

Rīgas dome ar juristiem diskutēs par iespēju ar Covid-19 saslimušajiem vai kontaktpersonas statusā nonākušajiem skolēniem iestājeksāmenus uz 10.klasi galvaspilsētas skolās kārtot citā datumā, pastāstīja Rīgas domes deputāte Iveta Ratinīka (LA).

Viņa uzsvēra, ka skolēnam, kurš varētu pretendēt uz papildiespēju kārtot iestājeksāmenus uz vidusskolu gan vispārējā, gan profesionālajā izglītībā, būs jāpierāda ar dokumentu savs statuss saistībā ar Covid-19.

Ratinīka skaidroja, ka vēsturiski iestājeksāmeniem uz vidusskolu vienmēr ir bijis viens datums, taču, atminoties Covid-19 situāciju, Rīgas dome ar juristiem teorētiski apspriedīs papildu iespēju skolēniem ar kontaktpersonas vai Covid-19 inficētā statusu kārtot iestājeksāmenus citā datumā, nevis iepriekš pašvaldības noteiktajos. Gala risinājums tiks saskaņots ar Valsts izglītības satura centru.

Deputāte atzīmēja, ka šāda iespēja varētu būt tikai vienreiz, lai izvairītos no gadījumiem, kad skolēns atkārtoti neierodas uz noteikto iestājeksāmena dienu.

Viņa atklāja, ka jautājums aktualizējies līdz ar kāda potenciālā vidusskolēna vecāku vēršanos domē, norādot, ka skolēns bija plānojis kārtot iestājeksāmenus uz vidusskolu, taču iestājeksāmenu dienā vēl joprojām ir jāievēro noteiktā pašizolācija. Deputāte atzinīgi novērtēja vecāku iniciatīvu par šādiem gadījumiem informēt Rīgas domi.

Vienlaikus deputāte uzsvēra - lai arī Covid-19 pandēmija rada dažādus izaicinājums skolēnu pārbaudes darbiem, iestājeksāmeni netiks atcelti.

Rīgas dome par savu lēmumu pēc diskusijām ar juristiem varētu ziņot nākamās nedēļas sākumā.

Kā liecina Rīgas domes publiskotā informācija, apvienotais kombinētais iestājpārbaudījums uz 10.klasi notiks 10.jūnijā plkst.10. Reģistrēties apvienotajam kombinētajam iestājpārbaudījumam varēs elektroniski no šā gada 27.maija plkst.9 līdz 7.jūnija plkst.9 tīmekļa vietnē "www.izglitiba.riga.lv".

Kā ziņots aprīļa sākumā, lai iestātos un nākamajā gadā sāktu mācības Rīgas valsts ģimnāziju 7. vai 10.klasē, kā arī galvaspilsētas skolu 10.klasēs, skolēniem būs jākārto apvienotais iestājpārbaudījums.

Informācija par pieteikšanos iestājpārbaudījumiem, kā arī par to norises laiku un vietu būs pieejama Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta (RD IKSD) tīmekļa vietnē "www.izglitiba.riga.lv", kā arī skolu mājaslapās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!