Foto: LETA

Rīgas domes (RD) opozīcijā strādājošie deputāti sākuši vākt parakstus par ārkārtas sēdes sasaukšanu, kurā plānots lemt par mēra Nila Ušakova (S) atlaišanu, žurnālistiem pastāstīja deputāts Vilnis Ķirsis (V).

Ķirsis prognozē, ka nepieciešamos parakstus opozīcijai izdosies savākt ātri, taču likums neparedz, ka Ušakovam šāda sēde būtu tūdaļ jāsasauc.

Ķirsis pauda, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) veiktās kratīšanas fakts vien ir pietiekams iemesls, lai Ušakovs no amata atkāptos pats.

Arī opozicionārs Viesturs Zeps (LA) pauda, ka ir gatavs parakstīties par ārkārtas sēdes sasaukšanu.

Vēstīts, ka KNAB trešdien, 30. janvārī, veic kratīšanas pie Ušakova. Birojā portālam "Delfi" pauda, ka tiek veiktas neatliekamas procesuālas darbības, taču atsevišķas procedūras komentēt nedrīkst.

Pēdējo reizi par Ušakova atlaišanu RD deputāti balsoja pērnā gada 18. decembrī, kad ar koalīcijas deputātu balsu vairākumu mērs palika amatā.

Pēc korupcijas skandāla pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" Ušakovs "uzticības balsojuma" sēdi noorganizēja arī pats. Tā notika 14. decembrī, mēram paliekot krēslā.

No vicemēra amata 2018. gada 17. decembrī atkāpās Andris Ameriks (GKR), kura dzīvesvietā KNAB veica kratīšanu. Viņš skaidroja, ka lēmumu pieņēmis Rīgas domes, partijas un paša reputācijas vārdā.

Šeit var lasīt portāla "Delfi" apkopojumu par iepriekšējiem Ušakova uzticības balsojumiem, kas organizēti gan par mēra lamāšanos sēdes laikā, gan Zolitūdes traģēdiju, gan balsojumu tā dēvētajā valodas referendumā un citām darbībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!