Foto: LETA

Rīgas domes deputāti piektdien, 29. martā, nolēmuši galvaspilsētas otra vicemēra amatā iecelt partijas "Saskaņa" deputātu Vadimu Baraņņiku, portālu "Delfi" informēja domes Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Par Baraņņika kandidatūru balsoja 32 deputāti, bet pret - 15 deputāti. Aģentūra LETA ziņo, ka balsojumā piedalījās 47 deputāti. Viena balss bijusi nederīga. Baraņņiks bijis vienīgais izvirzītais kandidāts šim amatam. Viņu izvirzīja pilsētas mērs Nils Ušakovs (S).

Baraņņiks ar domes Sabiedrisko attiecību nodaļas starpniecību norādījis, ka šajā domes sasaukumā jāstrādā, lai rīdzinieki saprastu un izjustu, ka domes koalīcija joprojām ir uzticības vērta. Jaunā otrā vicemēra ieskatā Rīgā daudz laba izdarīts, bet palicis vēl daudz problēmu. To risināšana būs galvenais uzdevums.

Jau vēstīts, ka Rīgas dome izdarīja grozījumus pašvaldības nolikumā, izveidojot vēl vienu galvaspilsētas domes priekšsēdētāja vietnieka amatu.

Opozīcijas deputāti iepriekš pauda neizpratni par šādu grozījumu nepieciešamību, kā arī saistīja lēmumu ar iespējamu Ušakova atlaišanu. Opozīcijas deputāts Vilnis Ķirsis (V) prognozēja, ka šajā amatā nākotnē varētu nokļūt pats Ušakovs.

Ušakovs savukārt toreiz norādīja, ka gaidāmās pārmaiņas ir veids, kā nodrošināt efektīvu pašvaldības darbu līdz maijā gaidāmajām Eiropas Parlamenta vēlēšanām. Viņš arīdzan klāstīja, ka pats uz jauno amatu nekandidēs.

Ar piemaksām un algu vicemēra izveide Rīgas domes budžetam izmaksās 33 tūkstošus eiro.

Šobrīd Rīgas vicemērs ir Oļegs Burovs (GKR), kurš amatā nokļuva pēc Andra Amerika (GKR) demisijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!