Foto: LETA
Vairumam iedzīvotāju beidzot darbadienu, satiksme Rīgas ielās nav uzlabojusies – joprojām veidojas sastrēgumi, savukārt sniega tīrīšanas tehnika strādā bez apstājas, iekļaujoties kopējā satiksmes plūsmā.

Informācija portālā "Balticmaps.eu" liecina, ka lēna satiksme ir daudzviet Rīgas centrā – Krišjāņa Valdemāra ielā abos virzienos, Dzirnavu ielā, Aleksandra Čaka ielā, Lāčplēša ielā un 13.janvāra ielā.

Lēna satiksme ir arī uz tiltiem pāri Daugavai un Pārdaugavā.

Tikmēr ielās joprojām darbojas visa Rīgas domes Satiksmes departamenta rīcībā esošā tehnika, pastāstīja departamenta pārstāve Una Ahuna-Ozola. Tomēr autovadītājiem ir jārēķinās, ka tehnikas vienības iekļaujas kopējā satiksmes plūsmā, tāpēc sniega attīrīšana nenotiek tik operatīvi, kā gribētos. Sniega tīrīšanas mašīnas ielās atrodas nepārtraukti un bāzē ierodas tikai tādēļ, lai uzpildītos.

Pagaidām tiek tīrītas galvenās ielas, taču vakarpusē plānots doties arī uz rajona nozīmes ielām.

Ahuna-Ozola informēja, ka brīvdienās, iespējams, tiks izliktas ziemas ceļazīmes, kas nozīmē, ka konkrētās vietās, kur plānots izvest sniegu, būs aizliegta automašīnu apstāšanās un stāvēšana. Šādi ierobežojumi brīvdienās varētu būt atsevišķās Vecrīgas ielās un tuneļos zem dzelzceļa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!