Foto: LETA
Rīgas pašvaldības datubāzē "www.sus.lv" trešdien tiks publicēts Rīgas domes priekšsēdētāja padomnieka juridiskajos jautājumos Jāņa Dzanuškāna advokātu biroja izstrādātais pētījums "Teritorijas plānojuma pārvaldības sistēmas izstrāde - īpašumtiesību aprobežojumi un kompensējošie mehānismi", pastāstīja Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta preses pārstāve Lineta Mikša.

Kā skaidroja Mikša, pētījums minētajā vietnē varētu tikt publicēts tuvāko divu stundu laikā. Pēc tam tikšot sniegti arī sīkāki komentāri par pētījuma izstrādi un iepirkumu, kas izsludināts kā juridisks pakalpojums bez konkursa.

Kā ziņots, izmantojot Publisko iepirkumu likuma normu, ka juridiskos pakalpojumus drīkst pirkt bez atklāta iepirkuma, Rīgas dome sagādājusi dāsnu līgumu domes priekšsēdētāja Nila Ušakova (SC) padomniekam advokātam Jānim Dzanuškānam, šonedēļ vēstīja Latvijas Radio.

Dzanuškāna advokātu birojam rudenī bez konkursa uzticēts veikt juridisku pētījumu par teritorijas plānojuma pārvaldību, informē radio. Par divu mēnešu darbu dome Dzanuškānam samaksāti vairāk nekā 35 000 eiro. Tomēr, kad Latvijas Radio lūdzis pētījumu parādīt, Rīgas pašvaldība atteikusi, aizbildinoties, ka tas vēl ir izstrādes gaitā un pašvaldība nevēlas sniegt nekorektu informāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!