Foto: DELFI
Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas līdzšinējo priekšsēdētāju Vadimu Jerošenko (SC) amatā nomainīs partijas "Saskaņas centrs" Rīgas domes deputātu frakcijas vadītājs Maksims Tolstojs. Opozīcijas domnieki šodien vēlējās uzzināt vairāk par Tolstoju un viņa potenciālajiem vietniekiem, taču šāda iespēja viņiem tika liegta.

Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-TB/LNNK līdere Rīgas domē Baiba Broka šim amatam izvirzīja savu partijas biedru Aleksandru Kiršteinu, tomēr ar opozīcijas domnieku balsīm bija par maz, lai viņu ievēlētu.

Kiršteins lūdza Tolstoju iepazīstināt ar savu izglītību, pieredzi un kompetenci, uz ko Tolstojs īsi atbildēja, ka viņš ieguvis augstāko izglītību Transporta un sakaru institūtā.

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) norādīja, ka pašvaldības reglaments neparedz izjautāšanu, tāpēc turpmāka jautājumu uzdošana Tolstojam tika pārtraukta.

Tolstojam komitejā būs divi vietnieki - arodbiedrības LABA vadītājs Raimonds Gailis un deputāte Vita Jermoloviča.

Opozīcijas deputāti atgādināja, ka Rīgas domē ir ievēlētas arī citas partijas, ne tikai "Saskaņas centrs" un "Gods kalpot Rīgai", tāpēc tika rosināts vienu no diviem komitejas priekšsēdētāja krēsliem uzticēt opozīcijas partijām. Šim amatam domnieks Olafs Pulks (V) izvirzīja politikā un valsts kultūras pieminekļu aizsardzībā kompetentu kandidātu Intu Dālderi (V), tomēr opozīcijas kandidāts netika atbalstīts.

Kiršteins vēlējās uzzināt vairāk par Raimondu Gaili, viņa zināšanām, kompetenci un pieredzi, jo viņš no abiem pretendentiem ir mazāk zināmā persona, taču šis deputāta ierosinājums pat netika izskatīts.

Pilsētas attīstības komitejā no SC un GKR bloka darbosies arī Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, viņa vietnieks Andris Ameriks kopā ar dēlu Agri Ameriku, deputāti Igors Kuzmuks un Ausma Cimdiņa.

Opozīciju veidos nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-TB/LNNK līdere Rīgas domē Baiba Broka un viņas biedri Andris Pārups un Aleksandrs Kiršteins, kā arī "Vienotības" deputāti Olafs Pulks un Ints Dālderis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!