Foto: Valsts policija

Rīgas pašvaldības policijai (RPP) piešķirs papildu 46 000 eiro, lai motivētu darbiniekus vakcinēties pret Covid-19, trešdien lēma Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejā.

Finansējumu plānots piešķirt tām RPP struktūrvienībām, kurās vakcinēto un Covid-19 pārslimojošo personu skaits ir ne mazāks par 80% no visiem darbiniekiem.

RPP apkopotie dati līdz 13. septembrim liecina, ka šādu radītāju sasniegušas piecas no desmit struktūrvienībām: Latgales pārvalde (93%), Vidzemes pārvalde (93%), Ziemeļu pārvalde (83%), Operatīvās vadības un drošības uzraudzības pārvalde (83%) un Drošības uz ūdens un civilās aizsardzības pārvalde (80%).

Tikmēr Kurzemes pārvaldē vakcinējušies 57% darbinieku, Centra pārvaldē – 73%, Zemgales pārvaldē – 58%, Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļā – 56%, bet RPP administrācijā – 76%.

Finansiālo atbalstu plānots izmantot materiālajai stimulēšanai un atbalsta pasākumiem RPP darbiniekiem, kā arī darba vides un profesionālās pilnveides pasākumiem.

Plānots, ka Rīgas rajonu pārvaldēm piešķirs 5000 eiro, Bērnu likumpārkāpuma profilakses nodaļai – 2000 eiro, bet RPP administrācijai – 4000 eiro.

Finansējumu plānots piešķirt no Rīgas domes rezerves fonda līdzekļiem.

Uz Jakova Plinera (LKS) jautājumu, vai finansējums tiks izlietots arī darbinieku prēmēšanai, RPP vadītājs Juris Lūkass uzsvēra, ka prēmēšana nav labākais veids kā stimulēt darbiniekus, un Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likums nosaka gadījumus, kad darbinieku var prēmēt un šis gadījums neattiecas uz likumā noteikto uzstādījumu.

Jau ziņots, ka līdzīga akcija, lai veicinātu vakcinēto darbinieku skaitu, norisinājās arī Rīgas izglītības iestādēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!