Foto: LETA

No otrdienas, 27. oktobra, iekāpšana un izkāpšana visos Rīgas autobusos un trolejbusos tiks organizēta tikai pa vidējām un aizmugures durvīm, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā "Rīgas satiksme".

Braukšanas biļešu tirdzniecība sabiedriskajā transportā patlaban netiek pārtraukta, biļetes joprojām varēs iegādāties arī pie vadītāja.

Rūpējoties par sabiedriskā transporta līdzekļu vadītājiem, visas atvērtā tipa kabīnes ir aprīkotas ar speciālu aizsargstiklu, tādejādi vadītājs un pasažieris ir norobežoti viens no otra.

Taču kārtība, kad pasažieru iekāpšana un izkāpšana autobusu un trolejbusu maršrutos tiek organizēta pa vidējām un aizmugures durvīm, ļaus ievērot papildu drošību.

Lai gan braukšanas biļešu tirdzniecība pie sabiedriskā transporta līdzekļa vadītāja nav atcelta, uzņēmumā aicina pasažierus braukšanas biļetes iegādāties iepriekšpārdošanā.

Ja tomēr biļeti sabiedriskajā transportā nepieciešams iegādāties, pasažieri tiek aicināti vadītājam dot precīzu naudu.

Jau vēstīts, ka, lai ierobežotu Covid-19 izplatību, "Rīgas satiksme" ir atcēlusi iespēju "Atver durvis pats", kā arī atcēlusi nosacījumu, kas paredzēja, ka pasažieru iekāpšana kopumā 13 sabiedriskā transporta maršrutu transportlīdzekļos tika organizēta tikai pa priekšējām durvīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!