Foto: AFP/Scanpix

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) šodien un 12.aprīlī piedalīsies astotajā Centrāleiropas un Austrumeiropas valstu un Ķīnas jeb "16+1" valdību vadītāju samitā Dubrovnikos, Horvātijā, informēja Ārlietu ministrijas Preses centrā.

Samitā plānota augsta līmeņa plenārsēde, kurā tiks pieņemts gala dokuments "Dubrovniku vadlīnijas". Pēc plenārsēdes notiks svinīga ceremonija, kurā Latvija parakstīs saprašanās memorandu starp Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru un Ķīnas pilsētas Ninbo pašvaldību par sadarbību e-komercijas jomā.

Vienlaikus ar "16+1" valstu valdību vadītāju samitu notiks devītais Centrāleiropas un Austrumeiropas valstu un Ķīnas Biznesa forums, kuram reģistrējušies seši Latvijas uzņēmumi.

Sadarbības formāta mērķis ir aktivizēt Ķīnas sadarbību ar 11 Eiropas Savienības dalībvalstīm (Bulgāriju, Čehiju, Horvātiju, Igauniju, Latviju, Lietuvu, Poliju, Rumāniju, Slovākiju, Slovēniju, Ungāriju) un piecām Balkānu valstīm (Albāniju, Bosniju-Hercegovinu, Maķedoniju, Melnkalni un Serbiju) investīciju, transporta, finanšu, zinātnes, izglītības, kultūras un citās jomās.

Latvijas prioritātes "16+1" formātā ir tirdzniecība, savienojamība, kā arī dzīvības zinātnes.

Uz šo sanāksmi bija iecerējis doties Latvijas premjers Krišjānis Kariņš (JV), kurš Latvijas Radio sūkstījās, ka opozīcijas darbību dēļ viņam šāda iespēja iet secen.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!