Foto: LETA

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs ( V) pērn uzkrājis kopumā 279 327 eiro, no kuriem AS "Swedbank" uzkrāti 276025 eiro, bet AS "Rietumu banka" – 3302 eiro, liecina viņa Valsts ieņēmumu dienesta (VID) datu bāzē pieejamā valsts amatpersonas deklarācija par 2016. gadu.

Valsts kancelejas maksātā alga bijusi 55801 eiro, 4321 eiro deklarēti kā komandējumu dienas nauda, kas saņemta no Ārlietu ministrijas, bet AS "Swedbank" maksātie procenti bijuši 138 eiro.

Rinkēvičs norādījis, ka pērn bijis VUGD krīzes vadības padomes priekšsēdētāja vietnieks, darbojies Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas paspārnē esošajā Nacionālās attīstības padomē, bijis Ārlietu ministrijas Ārējās ekonomiskās politikas koordinācijas padomes priekšsēdētājs un līdz 2016.gada augustam – Latvijas un Krievijas starpvaldību komisijas priekšsēdētājs no Latvijas puses.

Rinkēvičs bijis Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības koordinācijas padomes priekšsēdētāja vietnieks, kā arī darbojies Izglītības un zinātnes ministrijas 2015. gada Eiropas čempionāta basketbolā vīriešiem finālturnīra grupas turnīra organizēšanas rīcības komitejā, "Latvijas institūtā" bijis Latvijas ārējā tēla politikas koordinācijas padomes priekšsēdētājs, darbojies Sabiedrības integrācijas fonda padomē, kā arī bijis UNESCO Latvijas nacionālās komisijas viceprezidents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!