Foto: Reuters/Scanpix

Saistībā ar valstī izsludināto ārkārtējo situāciju, kad daļa iedzīvotāju strādā attālināti, SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) aicina izmantot šo situāciju un pievērst pastiprinātu uzmanību temperatūrai iekštelpās, bet par konstatētām neatbilstībām informētu ēkas pārvaldnieku, portāls "Delfi" noskaidroja pašvaldības uzņēmumā.

RNP norāda, ka saskaņā ar ilgtermiņa laika prognozēm stabils siltums Latvijā gaidāms no 11. maija, kad tiek prognozēta komfortabla un siltumapgādes pārtraukšanai atbilstoša vidējā diennakts temperatūra. No maija trešās nedēļas arī tiek paredzēta temperatūras paaugstināšanās nakts laikā.

Līdz siltumapgādes pārtraukšanai māju automatizētā siltumapgādes sistēma nodrošina automātisku siltuma padeves pielāgošanos atbilstoši āra gaisa temperatūras svārstībām, nodrošinot, ka mājas netiek pārkurinātas. Taču, ja laika apstākļi uzlabosies ātrāk, uzņēmums sola centralizēto siltumapgādi pārtraukt ātrāk.

Vienlaikus sakarā ar valstī izsludināto ārkārtējo situāciju Covid-19 izplatības dēļ, kad daļa iedzīvotāju strādā attālināti, pastāvīgi uzturoties dzīvoklī, līdz siltumapgādes pārtraukšanai RNP aicina izmantot šo neikdienišķo situāciju, pievēršot pastiprinātu uzmanību temperatūrai iekštelpās. "Ja iekštelpās ir pārāk silts vai pārāk auksts, lūdzam informēt pārvaldnieku par konstatētajām novirzēm siltumapgādes sistēmas darbībā, lai būtu iespējams operatīvi pārbaudīt un veikt korekcijas mājas siltummezgla iestatījumos," norāda uzņēmums.

Tāpat uzņēmums skaidro, ka pavasara mainīgajos laika apstākļos, kad dienā temperatūra var pārsniegt +10 un vairāk grādus, bet nakts laikā nokristies zem 0 grādiem, daudzdzīvokļu mājas automatizētā siltumapgādes sistēma nodrošina automātisku siltuma padeves pielāgošanos atbilstoši āra gaisa temperatūras svārstībām. Tādējādi tiek nodrošināts, ka pavasara sezonā nav pārāk augsta dzīvojamās telpās temperatūra un siltumenerģija apkurei tiek patērēta tikai nepieciešamajā apjomā, uzturot dzīvokļos komfortablu temperatūru.

Ja iedzīvotājiem rodas aizdomas, ka automatizētā apkures sistēma nefunkcionē atbilstoši āra temperatūras svārstībām, uzņēmums lūdz pieteikt šo problēmu, zvanot PS "Siltumserviss Rīga" (SSR) uz bezmaksas diennakts tālruni 80000610 vai aizpildot pieteikuma formu mājaslapā.

Tāpat problēmu var pieteikti, zvanots uz RNP informatīvo tālruni 8900 darba dienās no pulksten 8 līdz pulksten 20.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka komunālo pakalpojumu sniedzēji ārkārtējās situācijas laikā nepiemēros līgumsodus, kā arī SIA "Rīgas ūdens" ir radis iespēju uz trīs mēnešiem par 7% samazināt ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifus.

Par savlaicīgi nesamaksātiem rēķiniem ārkārtējās situācijas laikā nokavējuma procentus, ka arī līgumsodu saviem klientiem nepiemēros arī RNP.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!