Foto: LETA

SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" vasarā pieņēmis lēmumu likvidēt uzņēmumā esošo iekšējās kontroles nodaļu, Rīgas domes Mājokļu un vides komitejā informēja uzņēmuma valdes loceklis Berhards Maļinovskis.

Viņš norādīja, ka šāds lēmums pieņemts, jo darbinieku kompetencē bija diezgan plašs jautājumu loks, kas radījis situāciju, ka četriem nodaļā esošajiem darbiniekiem jābūt kompetencei iepirkumu, tehniskajos, finanšu procesos un citos jautājumos.

"Rodas jautājums, vai tik plaša profila speciālisti ir," pauda Maļinovskis.

Vienlaikus arī uzņēmuma tēlu negatīvi ietekmējušās problēmsituācijas radušās no struktūrvienību vai ar uzņēmumu nesaistītu personu signāliem, nevis no tam paredzētas nodaļas, kas liecina, ka nodaļas funkcija nav pietiekami efektīva.

Lai gan nodaļa ir likvidēta, darbinieki turpina darbu citās uzņēmuma struktūrvienībās, kur vajadzīgs atbalsts paškontroles mehānismu radīšanai. Līdz ar to arī iekšējā kontrole tiks stiprināta katras nodaļas ietvaros.

"Nekur nepazūd kontroles funkcija vai sekošana līdzi korupcijas potenciālajiem riskiem, funkcijas pārdalītas precīzāk piederībai," norādīja Maļinovskis.

Vienlaikus viņš noraidīja domnieka Eināra Cilinska (LRA/NA) bažas, ka nodaļa varētu būt likvidēta saistībā ar RNP iepirkumu, kur tika meklēts uzņēmums, kas nodrošinās liftu uzturēšanu kārtībā.

Maļinovskis norādīja, ka iekšējās kontroles nodaļa nav norādījusi uz iespējamām nelikumībām šajā iepirkumā, un, lai gan pēc rezultātu paziņošanas viens uzņēmums ir vērsies ar sūdzību, Iepirkumu un uzraudzības birojs (IUB) uzņēmumam nav piekritis un rezultātu atstājis spēkā.

Jau ziņots, ka RNP bija plānots izveidot atsevišķu struktūrvienību liftu apkopei, taču pēc veiksmīga iepirkuma rezultāta šī doma atmesta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!