Foto: LETA

Koalīcijas partneri ir izrādījuši apzinātu pretestību vairākām Reformu partijas (RP) izteiktajām idejām, piemēram, saistībā ar Brīvprātīgā darba likumu, žurnālistiem sacīja RP Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Vjačeslavs Dombrovskis.

Tā viņš atbildēja, vaicāts, vai RP jautājumā par izglītības un zinātnes ministra Roberta Ķīļa īstenoto politiku nav palikusi viena un bez atbalsta koalīcijā.

Dombrovskis norādīja, ka šī pretestība neaprobežojas tikai ar augstākās izglītības jomu. Tāpat atbalsta neesot iniciatīvai par papildu brīvdienas piešķiršanu iedzīvotājiem.

Tas, vai Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) atbalsta savus ministrus, kuru darbības plāni viņam ir zināmi jau sen un kuri esot ierakstīti valdības deklarācijā, ir premjerministra sirdsapziņas jautājums, akcentēja Vjačeslavs Dombrovskis.

RP frakcijas vadītāja vietnieks piebilda, ka Ķīlis izrakstījies no slimnīcas kardioloģijas nodaļas, lai pēc iespējas agrāk pievērstos darbiem.

Kā ziņots, RP pārstāvis iepriekš norādīja, ka tieši koalīcijas partneri bieži ir vilcinājušies augstākās izglītības reformu jomā. Viens no piemēriem esot Ministru kabineta augstskolu programmu akreditācijas noteikumu apspriešana, kuras laikā koalīcijas partneri un Valdis Dombrovskis esot izmantojuši "gan zināmus, gan nezināmus paņēmienus", lai atliktu lēmuma pieņemšanu šajā jautājumā, uzsvēra RP frakcijas priekšsēdētāja vietnieks.

Jau vēstīts, ka Valdis Dombrovskis 4.decembrī žurnālistiem atzina, ka viņam nav saprotama ministra kavēšanās ar svarīgu procesu virzību, piemēram, augstskolu akreditēšanas komisijas izveidi - lai gan komisijas pārstāvji ir nosaukti, ministrs joprojām kavējas ar komisijas sastāva apstiprināšanu.

"Mēs atceramies, ka pirms mēneša bija ļoti vētrainas diskusijas par studiju virzienu akreditācijas noteikumiem. Ir jāizveido akreditācijas komisijas, kam ar šiem jautājumiem ir jānodarbojas. Visu pušu pārstāvji savus pārstāvjus ir izvirzījuši. Ministrs kaut kādu iemeslu dēļ vēl aizvien nav pieņēmis lēmumu par komisijas izveidošanu. Kavēšanās, es tiešām gribētu teikt, ka ir ministra vaina, jo kas cits kavē izveidot šo akreditēšanas komisiju," klāstīja valdības vadītājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!