Foto: DELFI
"Saskaņas centra" (SC) valde apvienības līderi Nilu Ušakovu nav pilnvarojusi ne "okupācijas" atzīšanai, ne arī sarunām par "okupācijas" atzīšanu un nav pieļaujama SC iesaistīšanās valdībā, maksājot par to tik apkaunojošu cenu, Krievijas izdevuma "Rossijskije vesti" interneta pielikumam paudis Latvijas Sociālistiskās partijas līderis un eiroparlamentārietis Alfrēds Rubiks, sestdien informē "Latvijas Avīze".

"Mana pozīcija ir nemainīga – nekādas "okupācijas" nebija. Padomju karaspēks Latvijā ienāca ar varasiestāžu atļauju," sacījis Rubiks, norādo, ka SC valde, kurā darbojas arī viņš, nav devusi Ušakovam pilnvaras sarunām par okupācijas atzīšanu.

Jau ziņots, ka Zatlera Reformu partijas (ZRP) valde naktī uz sestdienu pēc deviņu stundu ilgas sēdes vienprātīgi nolēma, ka nākamā valdības koalīcija jāveido kopā ar "Vienotību" un apvienību "Saskaņas centrs", kā arī uzaicināja "Vienotības" premjera amata kandidātu, pašreizējo Ministru prezidentu Valdi Dombrovski vadīt šo koalīciju.

Sākoties 11.Saeimā ievēlēto partiju konsultācijām ar Valsts prezidentu , lielāko mandātu skaitu ieguvušās apvienības "Saskaņas centrs" līderi trešdien prezidentam apliecināja, ka joprojām par labāko uzskata trīs lielāko nākamajā parlamentā ievēlēto spēku - SC, Zatlera reformu partijas (ZRP) un "Vienotības" - koalīciju. Savukārt Nacionālās apvienības pārstāvji sajutuši atbalstu "nacionālajai koalīcijai".

Saskaņā ar provizoriskajiem 11.Saeimas vēlēšanu rezultātiem SC ieguva 31 mandātu, ZRP - 22, "Vienotība" - 20, Nacionālā apvienība VL-TB/LNNK - 14, bet Zaļo un zemnieku savienība - 13 deputātu vietas.

Kau vēstīts, ka neilgi pirms vēlēšanām 'Rīgas konferences' dalībniekiem rīkotajā pieņemšanā Ušakovs uzrunā angļu valodā minējis frāzi "pēc 50 padomju okupācijas gadiem". Vēlāk gan viņš par šo jautājumu izteicās izvairīgi, tomēr šis viņa izteikums politiskajās aprindās tika novērtēts kā solis uz kompromisu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!