Foto: Ieva Ābele, Saeima

Saeima darbu klātienē atsāks visdrīzākajā laikā, ceturtdien, 17. februārī, atklājot Saeimas sēdi, deputātus informēja parlamenta spīkere Ināra Mūrniece (NA).

Sēdes sākumā opozīcijas deputāts Ralfs Nemiro (Neatkarīgie) aicināja Saeimu lemt par parlamenta darba organizēšanu klātienē.

Viņš norādīja, ka mazie bērni dodas uz bērnudārzu, skolēni – uz skolu, bet Latvijas parlamenta deputāti dodas komandējumos uz citu valstu parlamentiem, kuri strādā klātienē.

Uzklausījusi Nemiro sacīto, Mūrniece informēja, ka parlaments atgriezīsies klātienes darbā visdrīzākajā laikā. Viņa gan neprecizēja, kad tas varētu notikt.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka Saeimas vairākums 3. februārī neatbalstīja opozīcijas deputātu priekšlikumu uzdot parlamenta prezidijam nekavējoties lemt par Saeimas darba atsākšanu klātienē. Darbu klātienē atbalstīja 35 deputāti, bet pret balsoja 51.

Savukārt Ministru kabinets otrdien, 15. februārī, atbalstīja Veselības ministrijas piedāvāto Covid-19 izplatības ierobežošanai noteikto drošības pasākumu mazināšanas plānu, kas paredz pakāpeniski atcelt vai mīkstināt Covid-19 ierobežojumus no 1. marta, bet pilnībā no 1. aprīļa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!