Foto: Shutterstock

Saeima ceturtdien, 3. martā, galīgajā lasījumā pieņēma par steidzamiem atzītos grozījumus Ārstniecības likumā, ar kuriem Ministru kabinetam deleģēts noteikt nosacījumus cilvēka asins un asins komponentu ievešanai valstī un izvešanai no tās.

Pieņemtie likuma grozījumi rosināti, lai ārkārtas situācijā nodrošinātu asins un to komponentu apmaiņu ārpus valsts robežām.

Paredzētie nosacījumi piemērojami tikai izņēmuma gadījumā, kad krīzes situācijā ar valstī pieejamajiem resursiem tas nav nodrošināms, grozījumu anotācijā uzsver to autori Veselības ministrijā.

Pamatojot grozījumu steidzamību, likumprojekta autori Veselības ministrijā, atzīmē, ka, ņemot vērā būtisko ievainoto skaitu Krievijas Federācijas izraisītajā bruņotajā konfliktā Ukrainā, lai nodrošinātu cietušo un ievainoto pacientu glābšanai nepieciešamos papildu asins krājumus, var rasties nepieciešamība asins komponentu apmaiņai ārpus valsts robežām.

Izmaiņas stāsies spēkā nākamajā dienā pēc to izsludināšanas.

Jau ziņots, ka ir sākusies otrā nedēļa kopš Krievijas vadonis Vladimirs Putins paziņoja par "militārās operācijas" sākumu Ukrainā, kas patiesībā nozīmēja pilna mēroga iebrukumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!