Saeima ceturtdien piekrita veselības ministra, deputāta Gunta Belēviča (ZZS) izdošanai administratīvai sodīšanai par diviem pārkāpumiem, portāls "Delfi" uzzināja sēdē.

Sodīt Belēviču aicināja Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB).

KNAB skaidro, ka Belēvičam kā Saeimas deputātam ir saistoši likumā valsts amatpersonai noteiktie ierobežojumi, aizliegumi un pienākumi.

Viens no Belēviča pārkāpumiem saistīts ar to, ka Belēvičs Farmācijas jomas konsultatīvās padomes locekli apstiprināja savu dēlu Artūru Belēviču. Vēlāk viņš savu dēlu no šī padomes izslēdza.

Belēvičs, izdodot šādus rīkojumus, veica darbības, kas ietekmē vai varētu ietekmēt viņa dēla personiskās vai mantiskās intereses, norāda KNAB. Tādējādi Belēvičs nonācis interešu konflikta situācijā.

Tāpat KNAB saskatījis interešu konfliktu ministra darbā, viņam lemjot par jautājumiem saistībā ar Zāļu valsts aģentūras (ZVA) darbību - nolemjot ierosināt disciplinārlietu pret ZVA bijušo direktori Ingunu Adoviču.

Jau vēstīts, ka Saeima oktobra sākumā piekrita Belēviča administratīvajai sodīšanai pēc Valsts ieņēmumu dienesta (VID) lūguma - Belēvičs amatpersonas deklarācijā nebija norādījis vienu miljona eiro lielu aizdevumu savam dēlam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!