Saeima ceturtdien piekrita 12. Saeimas deputāta un vienlaikus veselības ministra Gunta Belēviča (ZZS) saukšanai pie administratīvās atbildības.

Deputātu Belēviču pie administratīvās atbildības lūdza saukt Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs par valsts amatpersonai noteikto komercdarbības ierobežojumu neievērošanu.

Lēmuma projektu izskatīšanai Saeimas sēdē virzīja Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija, un par lēmumu balsoja 77, bet atturējās trīs deputāti.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, Saeima pagājušā gada 5.novembrī atbalstīja Belēviča izdošanu administratīvai sodīšanai par diviem pārkāpumiem pēc Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja lūguma. Šie pārkāpumi saistīti ar savulaik ierosināto disciplinārlietu pret nu jau bijušo Zāļu valsts aģentūras (ZVA) direktori Ingunu Adoviču un to, ka Belēvičs savulaik Farmācijas jomas konsultatīvajā padomē apstiprināja savu dēlu.

Pēc Saeimas lēmuma KNAB abās lietās pieņēma lēmumu par sodu. KNAB piemēroja 210 eiro naudas sodu Belēvičam saistībā ar savulaik ierosināto disciplinārlietu pret Adoviču, bet 170 eiro naudas sodu piemēroja saistībā dēla apstiprināšanu Farmācijas jomas konsultatīvajā padomē. Belēvičs KNAB lēmumus ir pārsūdzējis un viena lieta jau šonedēļ ir nonākusi Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesā.

Tāpat pērn oktobra sākumā Saeima pēc Valsts ieņēmumu dienesta lūguma nolēma piekrist Belēviča saukšanai pie administratīvās atbildības par miljona eiro aizdevuma nenorādīšanu valsts amatpersonas deklarācijā.

Savukārt Belēvičs bija vērsies Ģenerālprokuratūrā, Drošības policijā un Valsts policijā, sūdzoties par atsevišķu KNAB amatpersonu rīcību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!