Foto: LETA

Šonedēļ Saeima sanāks gan uz ārkārtas sēdi, kurā lems par parlamenta komisiju sastāvu, gan uz kārtējo sēdi, kurā lems pirmo iesniegto likumprojektu nodošanu skatīšanai komisijās.

Otrdien, 20. novembrī, Saeima sanāks uz ārkārtas sēdi. Tajā deputāti lems par 16 Saeimas komisiju sastāvu, līdz ar to darbs parlamentā varēs sākties. Plānots, ka otrdien pēc ārkārtas sēdes un trešdien tiks sasauktas visas 16 Saeimas komisiju sēdes, kurās tiks ievēlēti to vadītāji, kā arī nepieciešamības gadījumā viņu vietnieki. Par politisko spēku izvirzītajiem deputātiem uz komisijām var lasīt šeit.

Jāatgādina, ka 13. Saeima uz pirmo sēdi sanāca jau 6. novembrī. Jau tajā pašā nedēļā tika lemts, ka par Saeimas komisiju sastāvu parlaments lems vien 20. novembrī. Brīdī, kad tiks izveidotas komisijas, 13. Saeima varēs lemt, vai turpināt izskatīt 145 likumprojektus, kuru izskatīšana nav pabeigta iepriekšējā sasaukumā.

Savukārt ceturtdien, 22. novembrī, sasaukta Saeimas kārtējā sēde. Tajā lems par valdības iesniegto likumprojektu nodošanu izvērtēšanai atbildīgajās komisijās. Tāpat plānots, ka Saeima šajā sēdē nodos izskatīšanai atbildīgajā komisijā trešajā jeb galīgajā lasījumā Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa Saeimā otrreizējai caurlūkošanai atgrieztos grozījumus Darba likumā.

Vēstīts, ka Valsts prezidents Vējonis Saeimai otrreizējai caurlūkošanai nodeva pieņemtos grozījumus Darba likumā.

12. Saeimas deputātu 1. novembrī pieņemtos grozījumus, kas paredz, ka nozarēs, kurās ar ģenerālvienošanos tiek būtiski palielināta minimālā darba alga, noteikt iespēju vienoties par virsstundu apmaksas apmēru, Vējonis uzskata par fragmentāriem un nepietiekami izstrādātiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!