Foto: Publicitātes foto

Saeimas deputātam Mārim Kučinskim (ZZS) kļūstot par Ministru prezidentu, Saeimas deputāta mandātu varētu iegūt uzņēmējs Valdis Kalnozols (ZZS).

Kalnozols 12. Saeimas vēlēšanās bija pirmais "zem svītras" palikušais kandidāts Rīgas vēlēšanu apgabalā no Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) saraksta.

Jautāts, vai būtu gatavs strādāt Saeimā, Kalnozols šovakar rakstiski atbildēja, ka nevēlas to komentēt, pirms attiecīgā iespēja nav radusies. "Tā kā veselības ministrs [..] nav vēl nolicis deputāta mandātu, lai arī to ir izdarījuši pārējie ministri, es nevēlētos komentēt, kā būtu, ja būtu."

Kalnozols iepriekš publiski paudis, ka ir iesaistīts "murgainās" tiesvedībās, kas it kā saistītas ar attiecībām ģimenē. Pats uzņēmējs gan viņam adresētos apvainojumus uzskata par nepamatotiem un savulaik minējis, ka no tiesāšanās vienīgie ieguvēji ir tie, kuri nevēlas redzēt viņu Saeimas deputāta krēslā. Kalnozols gan nav konkretizējis šo cilvēku vārdus.

Arī ZZS valdes loceklis Edgars Tavars norādīja, ka Kalnozols ir informējis, ka tiesā tiek skatīta krimināllieta pret viņu, tomēr precīzākas informācijas Tavara rīcībā neesot.

Tas nozīmē, ka gadījumā, ja Kalnozols kļūs par deputātu, pret kuru tiek iztiesāta krimināllieta, parlamentāriešiem saskaņā ar Saeimas Kārtības rullī noteikto kārtību būs jālemj par šo jautājumu.

Kā ziņots, saistībā ar krimināllietas par nepatiesu ziņu sniegšanu amatpersonas deklarācijā iztiesāšanu patlaban Saeimas sēdēs nevar piedalīties Latvijas Reģionu apvienības deputāts Dainis Liepiņš.

Pērn Saeimas Juridiskajā birojā skaidroja, ka deputāts Liepiņš nedrīkst piedalīties Saeimas un tās komisiju, kā arī citu to institūciju sēdēs, kurās Saeima viņu ir ievēlējusi vai apstiprinājusi, jo parlaments piekrita deputāta Liepiņa krimināllietas turpmākai iztiesāšanai. Šāds liegums ir spēkā līdz brīdim, kad stājas spēkā tiesas spriedums, paredz Saeimas Kārtības rullis.

Kā ziņots, Valsts prezidents Raimonds Vējonis trešdien no ZZS saraksta Saeimā ievēlētajam Kučinskim uzticēja nākamās valdības veidošanu. Kad valdība būs izveidota, par to vēl būs jābalso Saeimai.

Kučinskis 12. Saeimā tika ievēlēts no ZZS Rīgas apgabala saraksta. Ar viņu kopā no ZZS Rīgas apgabala saraksta 12. Saeimā tika ievēlēts arī pašreizējais veselības ministrs Guntis Belēvičs, kurš ministrēšanas laikā nav nolicis Saeimas deputāta mandātu, un Kārlis Seržants, kurš patlaban aktīvi darbojas Saeimā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!