Foto: LETA

Saeimas Juridiskajā komisijā strādās darba grupa saistībā ar Satversmes tiesas (ST) spriedumu ģimenes jautājumos.

Kā ierakstā "Twitter" norāda Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētājs Juris Jurašs (JKP), pēc viņa iniciatīvas Juridiskajā komisijā izveidota darba grupa ST 12. novembra sprieduma izpildei.

Darba grupā tiks iekļauti divi deputāti no katras frakcijas un tie kopā ar Tieslietu ministrijas (TM) un Labklājības ministrijas pārstāvjiem vērtēs ST spriedumu un lems par tā izpildi un ietvaru.

ST par neatbilstošu Satversmei atzina likuma normu, kas viendzimuma pāriem pēc bērna dzimšanas neparedz tiesības uz atvaļinājumu. Tiesa vērtēja kāda pāra pieteikumu, kad bērna bioloģiskās mātes partnerei nebija paredzētas tiesības uz atvaļinājumu pēc bērna piedzimšanas.

Kā ziņots, arī Juraša partijas biedrs, Jaunās konservatīvās partijas līderis, tieslietu ministrs Jānis Bordāns pieņēmis rezolūciju par TM darba grupas izveidi saistībā ar ST spriedumu.

Saeima izskatīšanai parlamenta komisijās nodevusi NA iesniegtos grozījumus Satversmē, kas paredz labot Satversmes 110.pantu, konstitucionāli nostiprinot sievietes un vīrieša veidotas ģimenes jēdzienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!