Foto: F64

Saeimas Prezidijs ceturtdien vienojās, ka ir jāpārtrauc uzsāktās iepirkumu procedūras, kas paredz iegādāties konferenču, apskaņošanas un video tehniku Saeimas jaunās ēkas Jēkaba ielā 6/8 vajadzībām, portāls "Delfi" uzzināja Saeimas Preses dienestā.

Šādu viedokli atbalstīja visi Saeimas Prezidija locekļi, jo uzskata, ka iepirkumu komisijas izvēlētā norēķinu kārtība neatbilst labas pārvaldības principiem.

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA) uzsvēra, ka "šo konkursu sakarā mums ir bažas par neskaidru un necaurspīdīgu Saeimas Administrācijas darbību, kas rada šaubas par labas pārvaldības principu ievērošanu un finanšu plūsmas caurspīdīgumu".

Saeimas Prezidija locekļu neizpratni raisīja, ka pretstatā citiem iepirkumiem, kas saistīti ar parlamenta jauno ēku Jēkaba ielā 6/8, atbildīgie darbinieki neinformēja Saeimas Prezidiju par plānotajiem iepirkumiem, kas saistīti ar ēkas tehnisko aprīkojumu.

Ja Saeimas Prezidijs būtu informēts par minēto apjomīgo iepirkumu izsludināšanu, būtu piesaistīta neatkarīga ekspertīze projektu izvērtēšanai. Bažas rada arī atsevišķi līgumprojekta nosacījumi, piemēram, īsais tehnikai paredzētais garantijas laiks un tā noteikšanas kārtība.

Saeimas Prezidijs uzdeva Saeimas Administrācijas ģenerālsekretārei Karinai Pētersonei darīt visu nepieciešamo, lai tiktu pārtrauktas abas uzsāktās iepirkumu procedūras, kā arī, lai šādas situācijas nākotnē vairs nebūtu iespējamas.

Iepirkumu procedūras tika izsludinātas pirms darbu Saeimas Administrācijas ģenerālsekretāra amatā sāka Karina Pētersone, atgādina Saeimā.

Vēstīts, ka Saeimas administrācija šā gada oktobrī izsludinājusi divus atklātus konkursus – "Saeimas konferenču sistēmas paplašināšana" (paredzamā līgumcena – 470 000 eiro bez PVN) un "Televīzijas sistēmas izveide Saeimas ēkā Jēkaba ielā 6/8" (paredzamā līgumcena – 450 000 eiro bez PVN).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!