Foto: Patriks Pauls Briķis, DELFI

Valsts prezidents Egils Levits 7. novembrī un 8. novembrī piedalīsies ANO Vispārējās Konvencijas par klimata pārmaiņām konferences 27.sesijas (COP27) atklāšanā, un viņa pienākumus prombūtnes laikā pirmo reizi pildīs Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns (AS).

Kā informēja Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra vadītāja Justīne Deičmane, COP27 Levits aicinās dalībvalstis mērķtiecīgāk plānot un ieviest pasākumus, kas ļautu savlaicīgi izpildīt Parīzes nolīgumā paredzētās saistības - ierobežot globālo sasilšanu zem 2 grādiem pēc Celsija un īpaši ģeopolitisko notikumu kontekstā paātrināt atteikšanos no dabasgāzes, pārejot uz atjaunīgajiem resursiem.

COP27 laikā Valsts prezidents arī piedalīsies diskusijā par enerģētikas nākotni un klimata izglītību, kā arī aizvadīs vairākas divpusējas tikšanās.

Šarm eš Šeihā, Ēģiptē, no 6. novembra līdz 18. novembrim notiek COP27, kas pulcē ANO Vispārējās konvencijas par klimata pārmaiņām 197 puses, starp tām – Eiropas Savienība (ES) un visas ES dalībvalstis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!