Foto: DELFI

Pirmdien, 12. jūlijā, kad noslēdzās pieteikumu iesniegšana un apstiprināšana Latvijas augstskolu studiju programmās, secināms, ka vienotajā uzņemšanā Latvijas Universitāte (LU) saņēmusi lielāko studētgribētāju pieteikumu skaitu, portālu "Delfi" informēja LU preses pārstāve Jana Saulīte.

Kopumā saņemti 10 182 studiju pieteikumi uzņemšanai pamatstudiju programmās, liecina portāla "Latvija.lv" apkopotā informācija.

No saņemtajiem 10182 studiju pieteikumiem 9375 (92,07%) ir apstiprināti.

LU ir lielākais reflektantu skaits kopš 2012. gada. No 9376 pieteikumiem studijām LU vairāk nekā puse jeb 4840 pieteikumi ir ar pirmo prioritāti.

Visās augstskolās, kuras piedalās vienotajā uzņemšanas sistēmā, kopā apstiprināto pieteikumu skaits 2021. gadā, salīdzinot 2020. gadu, pieaudzis par 147.

Desmit populārākās studiju programmas vienotajā uzņemšanas sistēmā ir šādas: studiju programma "Ārstniecība" LU ierindojas pirmajā vietā, otrajā vietā ir LU studiju programma "Psiholoģija", trešajā vietā ir LU studiju programmu "Tiesību zinātnes", ceturtajā vietā ir LU programma "Datorzinātnes", piektajā vietā ir Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) studiju programma "Datorsistēmas", sestajā vietā ir ir "Komunikācijas zinātne" LU, septītajā vietā ir "Pirmsskolas skolotājs" LU, astotā populārākā studiju programma ir "Biznesa vadība" LU, devītā – Anglistikas, Eiropas valodu un biznesa studijas LU, savukārt desmitajā vietā ierindojas – "Informācijas tehnoloģijas" RTU.

Kā informēja LU pārstāve, reflektantiem, kuri būs ieguvuši studiju vietas LU, no nākamās nedēļas – 19. jūlija būs jāveic nākamais solis, proti, jāreģistrējas studijām un jāslēdz studiju līgums. LU to varēs izdarīt savā nākamajā fakultātē līdz 23. jūlijam.

Visa informācija par uzņemšanas procesu LU lasāma šeit.

Aktuālos datus par Latvijas augstskolām, kuras piedalās vienotajā uzņemšanas sistēmā un tajā iesniegtajiem pieteikumiem un studiju programmām var aplūkot šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!