Foto: Publicitātes foto

Saeimas deputāts Vilnis Ķirsis (RP) pirmdien, 17. martā nosūtījis Latvijas eiroparlamentārieties Tatjanas Ždanokas pārstāvētās Eiropas Parlamenta (EP) politiskās grupas vadībai vēstuli, kurā informē par Ždanokas atbalstu Krievijas militārajai intervencei Ukrainas teritorijā.

Vēstule, kurā Ždanokas pārstāvētā Zaļo un Eiropas Brīvās apvienības grupa aicināta lemt par viņas izslēgšanu, deputāts norāda, ka Ždanoka medijos izplata Ukrainas pašreizējo valdību nomelnojošu propagandu.

"Latvijas Republikas galvaspilsētā Rīgā iepretim Eiropas Parlamenta  pārstāvniecībai Latvijā Ždanoka rīkoja Krievijas militārās agresijas Ukrainā atbalsta mītiņu, kura laikā tika slavināta Krievijas rīcība un nomelnota Ukrainas jaunā valdība. Ždanoka neaizstāv krievvalodīgo tiesības, bet aizstāv un slavina Kremļa agresiju pret Ukrainu, Baltijas valstīm un Krievijas iedzīvotājiem, kas protestē pret Putina režīmu," vēstulē pauž Ķirsis.

Šajā vēstulē viņš arī pauž gandarījumu par EP pagājušajā nedēļā pieņemto rezolūciju, kurā nosodīta Krievijas militārā agresija Ukrainā un norādīts, ka 16. marta referendums par Krimas pievienošanu Ukrainai ir nelikumīgs. Pēc Ķirša domām, Ždanokas rīcība varētu neatbilst ES pamatvērtībām un viņas pārstāvētās EP grupas pamatnostādnēm, tādēļ ilggadējā eiroparlamentāriete no šīs grupas būtu jāizslēdz.

Šajā nedēļas nogalē Ždanoka kopā ar savu politisko domubiedru, kādreizējo Saeimas deputātu Miroslavu Mitrofanovu bija devusies uz Krimu novērot referenduma par pussalas pievienošanu Krievijai norisi. Pagaidām portālam "Delfi" nav izdevies sazināties nedz ar Ždanoku, nedz ar Mirofanovu.  

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!