Foto: DELFI Aculiecinieks

Saistībā ar asfalta ieklāšanu ūdensvada avārijas vietā arī trešdienas rītā nav iespējama iebraukšana Rīgā pa Vidzemes šoseju caur Berģiem, tomēr satiksmes plūsmu varētu atjaunot ap pulksten 13, pavēstīja uzņēmuma "Rīgas ūdens" pārstāvis Artūrs Mucenieks.

Asfalta ieklāšanas darbi jau sākušies un plānots, ka tos varētu pabeigt pulksten 8 no rīta. Tāpēc Mucenieks jau varēja izteikt konkrētas prognozes, proti, satiksmes kustība šajā posmā varētu tikt atjaunota jau ap pulksten 13.

"Mēs saprotam tās neērtības, kas tagad jāizbauda autovadītājiem, tāpēc esam centušies avārijas vietu sakārtot pēc iespējas ātrāk," sacīja Mucenieks.

Tāpēc līdz pulksten 13 satiksme, iebraucot Rīgā no Siguldas puses, ir slēgta un novirzīta pa Rīgas apvedceļu. Apbraukt šo posmu un nokļūt Rīgā var pa apvedceļu un tālāk pa Biķernieku ielu vai Lubānas ielu, kā arī braucot cauri Carnikavai.

Taču uz jautājumu, cik lielus zaudējumus avārija nesusi, Mucenieks nevarēja atbildēt un piebilda, ka tuvākās nedēļas laikā tiks apkopota visa informācija un izdarīti secinājumi, kā arī veikti aprēķini par kopējām izmaksām avārijas novēršanai.

Kā ziņots, iepriekšējās divas dienas bojātā ūdensvada dēļ iebraukšana Rīgā pa Vidzemes šoseju pie Berģiem bija slēgta, jo, remontējot ūdensvadu, tika radīti nopietni ceļa seguma bojājumi, iepriekš informēja Mucenieks.

Avārija bija nopietna - plīsa 80 centimetru diametra ūdensvads, un visā pilsētā bija pazemināts ūdens spiediens. Plīsušais ūdensvads ir aptuveni 100 gadus vecs.

Ūdensvads, iespējams, pārplīsis tādēļ, ka bojātās caurtekas dēļ zem ūdensvada veidojies grunts izskalojums, līdz ar to ūdensvads sācis sēsties, līdz pārlūzis, sacīja Mucenieks. Šis ir viens no iespējamiem avārijas iemesliem, tomēr precīzu iemeslu varēs pateikt, kad eksperti būs izvērtējuši visus apstākļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!